Angajaţii vor putea lucra legal de acasă

Angajaţii vor putea lucra legal de acasă Angajaţii vor putea lucra legal de acasă calculator munca 800x533

Angajaţii vor putea lucra legal de acasă. Activitatea de muncă la distanţă, prevăzut în majoritatea statelor europene, va fi reglementată şi în România, stabileşte un proiect de lege aprobat de Guvern. Potrivit acestuia, o activitate care ar putea fi efectuată în cadrul locului de muncă organizat de angajator va putea fi  desfăşurată de către salariat şi la distanţă de această locaţie, folosind internetul sau smartphone-ul.

Angajaţii vor putea lucra legal de acasă. Desfăşurarea activităţii în regim de tele-muncă de către salariat va avea loc cel puţin o zi pe lună şi se poate extinde pe toată perioada de lucru. Salariatul trebuie să îşi exprime voluntar acordul cu munca de acasă, prin semnarea contractului individual de muncă sau a unui act adiţional, după caz.

Angajaţii vor putea lucra legal de acasă. Angajatorul nu îi poate imputa să lucreze de acasă. Cu toate acestea, angajatorul va avea un cuvânt de spus în privinţa locului de desfăşurare a activităţii, el trebuind să îşi dea acordul asupra acestuia. Asta şi pentru că el va trebui să îi asigure salariatului toate condiţiile necesare pentru munca de acasă. În caz contrar, riscă amenzi usturătoare care pot ajunge până la 10.000 de lei. De asemenea, angajatul trebuie să îşi organizeze programul de lucru de comun acord cu angajatorul şi nu va avea voie să efectueze ore suplimentare.

Spam blocat