Cum poţi identifica ciupercile otrăvitoare?

Cum poţi identifica ciupercile otrăvitoare? Cum poţi identifica ciupercile otrăvitoare? ciuperci otravitoare

Cea mai bună regulă atunci când vine vorba de ciuperci comestibile sau otrăvitoare este să nu le încerci!

Indiferent ce ţi-ar spune altcineva sau de „metode” transmise prin grai, nu ar trebui să guşti niciodată o ciupercă pe care o găseşti crescând oriunde. Cele mai sigure ciuperci sunt cele pe care le cumperi de la magazin!

Există o mulţime de idei false despre ciuperci. Unii cred că atunci când ciupercile otrăvitoare sunt gătite, ele vor înnegri o lingură arginite, dacă sunt amestecate cu ea. Acesta este un „test” greşit!

Cum poţi identifica ciupercile otrăvitoare? Cum poţi identifica ciupercile otrăvitoare? blank

De asemenea, este fals că anumite ciuperci te pot răni doar la atingere. Şi nu există nicio diferenţă între ciuperci comestibile şi otrăvitoare. Sunt doar două nume diferite pentru aceeaşi plantă!

O altă idee falsă despre ciuperci este că cele cu nervuri roz sunt comestibile. Această informaţie este bazată pe faptul că două dintre cele mai cunoscute ciuperci sigure au, întâmplător, nervuri roz, iar Amanitas, care sunt otrăvitoare, au nervuri albe.

Dar multe ciuperci sigure au nervuri care nu sunt roz. O singură specie britanică, numită „Şapca Morţii”, este letală. Iniţial, arată ca un ou pe jumătate îngropat. Mai apoi, învelişul său capătă aspectul unei măsline verzi, cu un centru închis la culoare şi nervuri albe.

Spam blocat