Sucul din fructe ne poate face rău

suc-de-fructe Sucul din fructe ne poate face  rău Sucul din fructe ne poate face  rău suc de fructe 800x500

Sucul din fructe ne poate face  rău. Fructoza, zahărul găsit în fructe, ar putea duce la creşterea apetitului pentru mâncăruri bogate în calorii, potrivit unor noi cercetări. În timpul unui experiment, zeci de voluntari au consumat băuturi îndulcite cu fructoză într-o zi şi cu glucoză în cealaltă zi.

Comparativ cu glucoza, băuturile cu fructoză au provocat o senzaţie mai acută de foame şi dorinţa de a consuma o serie de alimente, precum biscuiţi şi dulciuri.

Rezultatele sugerează că diverse cantităţi de zahăr ne pot afectat în mod diferit, iar experţii nutriţionişti, care avertizează asupra cantităţii de zahăr consumate, afirmă că sunt necesare noi studii. Însă un fruct este benefic şi conţine mai mult decât simplă fructoză.

Fructele au în componenţa lor fibre, vitamine, minerale şi reprezintă o alternativă sănătoasă la mâncărurile aditivate cu zahăr şi grăsimi. Zahărul apare în mâncăruri sub diferite nume – maltoză, glucoză, fructoză, sucroză, lactoză, dextroză, miere, sirop, melasă, etc.

Spam blocat