Ajutor nesperat! Meniu de 1 euro pentru studenți

Un meniu complet la un euro reprezintă un ajutor nesperat la care apelează mulţi studenţi din Franţa, care şi-au pierdut locurile de muncă informale din cauza măsurilor antiepidemice.

La restaurantul parizian Le Reflet, situat în cartierul Le Marais,  „s-a pus în mişcare un întreg lanţ al solidarităţii”, datorită furnizorilor şi donatorilor. Dintre cei 13 angajaţi ai restaurantului, opt au sindromul Down. Spiritul acestui proiect este „să ajutăm persoanele cu trisomia 21” să-şi găsească un loc de muncă, explică Vellutini.

Luis Alberto, francez de origine peruană care studiază un master în matematică la Sorbona, nu lucrează şi trăieşte din salariul fratelui mai mare, şi de aceea acest meniul îl ajută „destul de mult” pentru că-i permite să nu fie o povară. „Într-o săptămână cheltuiesc cam 50 de euro pe mâncare, aşa că atunci când poţi mânca cu un euro este bine să profiţi de acest lucru”, comentează el, care are doar cuvinte de laudă la adresa restaurantului: „sunt ca un lanţ de ajutor: ajută persoane care întâmpină dificultăţi în a-şi găsi un loc de muncă, iar acum aceştia ajută studenţii”.