BLOG. Lorena Lenn: Despre relații și iubire

Cu toții avem nevoie de acel cineva care să ne aducă bucurie în viețile noastre. Nu se poate ca o persoană să nu fie cuprinsă de sentimentul de iubire, la un moment dat  în viață, iar acest fapt reflectă forța acestui sentiment unic și minunat.

Există diverse tipuri de relații între oameni, însă, în opinia mea, cele mai frumoase și mai intense sunt cele în care iubirea adevărată își are locul ei bine stabilit, adică cel mai important.

O relație frumoasă poate începe cu un simplu mesaj, cu o întâlnire, sau, pur și simplu, se poate forma chiar și în urma unei relații de prietenie. Desigur că iubirea poate să apară în cele mai neobișnuite momente, situații, locuri sau ipostaze și tocmai în asta constă frumusețea ei.

Scopul unei relații dintre un iubit și o iubită trebuie să fie unul frumos, iar legătura să fie bazată pe dragoste, sprijin reciproc, prietenie, încredere și fidelitate.

E atât de frumos să existe o varietate de gesturi considerate mărunte, dar atât de importante, ca un mesaj drăguț trimis persoanei iubite, o floare dăruită fără vreun motiv anume, un obiect oferit ca o surpriză frumoasă, un dans, o îmbrățișare, o privire iubitoare, și, desigur, un sărut care să-i aducă aminte partenerului de viață cât de mult înseamnă pentru fiecare dintre noi.

Un alt lucru important într-o relație este evitarea pe cât posibil a monotoniei, a rutinei care apare în viața cotidiană. Trebuie să existe acele momente în doi, în care să redescoperi plăcerea de a fi alături de ființa iubită.

Persoana potrivită chiar are puterea de a ne schimba în bine viața, dar și modul de a gândi, cel puțin în anumite privințe. De asemenea, în alegerea persoanei iubite trebuie să ne ascultăm inima. Numai așa vom fi împăcați cu noi înșine, fiindcă avem curajul să iubim pe cine dorim, și nu pe cine și-ar dori alte persoane pentru noi, pentru ca, mai târziu, odată cu trecerea anilor, întrebarea: Cum?! Sunteți de atât timp împreună?!  să stârnească un zâmbet cald în colțul buzelor.

În privința duratei iubirii, de asemenea există diverse opinii, însă îmi place să cred că există relații care dăinuie pentru totdeauna. Desigur că nu e tocmai ușor să se ajungă la acel nivel, însă, prin iubire, răbdare, înțelegere, se poate încerca… J

Dragostea poate atinge și persoanele care nu își propun să iubească, fiindcă sentimentul acesta se poate instala într-un mod atât de tainic și de sigur, încât atunci când este conștientizat, e deja mult prea târziu pentru acele persoane mai sceptice, să le spunem așa. Se poate menționa, în aceste cazuri, magia iubirii, cea care bucură inimile celor care iubesc.

Ce poate fi mai frumos decât să știi că ai parte de iubirea și de prețuirea la care ai visat dintotdeauna și să simți că însemni ceva frumos pentru altcineva? Îmi place să văd cupluri de îndrăgostiți, care se bucură de ceea ce simt și de ce nu, se bucură unul de celălalt.

Iubirea e cea care ne împlinește cu adevărat. Fiind o persoană romantică, îmi place să cred că dragostea e mai puternică decât orice altceva în jurul nostru, fiind  cea mai frumoasă trăire din univers…

Răspândiți iubire în jurul vostru! E atât de multă nevoie de ea… și e atât de frumos când o trăim…

Text de Lorena Lenn.