Cat de bune sunt muraturile pentru organism?

Cat de bune sunt muraturile pentru organism?

Cat de bune sunt muraturile pentru organism?

Cat de bune sunt muraturile pentru organism?
Cat de bune sunt muraturile pentru organism?

Cat de bune sunt muraturile pentru organism? Atunci cand fermenteaza legumele iau nastere bacteriile care, impreuna cu microflora din organism, vor ajuta la intarirea imunitatii, vor atenua simptomele alergiilor si chiar vor avea efect anticancerigen, deoarece acestea au capacitatea de a reduce inflamatia din corp, una dintre principalele cauze ale aparitiei cancerului.

De asemenea, trebuie tinut cont si de modul in care sunt consumate muraturile, punandu-se accentul pe combinatiile de alimente. De exemplu, se recomanda consumul de muraturi langa leguminoase, cartofi sau carne.

Varza murata este excelenta in astfel de cazuri si, pe langa gustul sau inconfundabil, aduce organismului multa vitamina C si contracareaza efectele negative ale carnii rosii. In acelasi timp, substantele active din muraturi si din varza, in mod deosebit, ajuta in procesul de detoxifiere, facandu-le ideale in curele de slabire.

Cat de bune sunt muraturile pentru organism? Deoarece nu au adaos de zahar, muraturile sunt indicate in dieta pentru ca au foarte putine calorii, zero grasimi si cantitati mari de fibre, care sunt esentiale pentru o digestie sanatoasa.  De asemenea, muraturile sunt o sursa bogata de minerale precum magneziu, fier si calciu, esentiale pentru buna desfasurare a functiilor organismului.

O mare importanta o au si condimentele pe care dorim sa le adaugam la muraturi. Daca, de exemplu, folosim marar si usturoi pentru a da un plus de aroma gogonelelor, vom beneficia de efectele pozitive ale tuturor acestor plante. Mararul are flavonoide, cu rol de regenerare a tesuturilor, usturoiul ajuta la echilibrarea bacteriilor din organism iar cateva boabe de mustar ajuta digestia si previn balonarea.

Cat de bune sunt muraturile pentru organism? Pe de alta parte, muraturile nu sunt pentru toata lumea, la fel cum caviarul nu poate fi degustat decat de catre cei mai avuti dintre pamanteni. Insa, in cazul muraturilor nu se pune problema din punct de vedere financiar, ci mai degraba din punct de vedere al reactiilor adverse pe care le pot da atunci cand sunt consumate de persoane care sufera de probleme de sanatate.