Cate ceaiuri e normal sa bei pe zi

ceai-de-baut

Cate ceaiuri e normal sa bei pe zi. Ceaiul are de peste 8 – 10 ori mai multi antioxidanti decat fructele si legumele. in special, ceaiul verde contine astfel de antioxidanti. Potrivit unui studiu recent din Taiwan, cei care beau zilnic o cana cu ceai verde prezinta un risc mai mic de a dezvolta cancer la plamani. De asemenea, ceaiul incetineste evolutia cancerului de prostata si reduce riscul de cancer la stomac. Un studiu realizat in Statele Unite ale Americii a stabilit ca o cantitate de cinci cani de ceai negru pe zi reduce nivelul colesterolului rau cu 11%. De asemenea, antioxidantii din ceai imbunatatesc circulatia sanguina.

Cate ceaiuri e normal sa bei pe zi. Ceaiul verde ajuta sistemul digestiv. Stimuleaza contractiile intestinale, ajuta si la slabit si incetineste asimilarea grasimilor rele pentru organism cu 30%. si ceaiul de menta este bun pentru digestie, iar cel de ghimbir este bun impotriva greturilor.

Ceaiul negru imbunatateste capacitatea de concentrare. Un studiu al Universitatii din Northumbria a relevat ca taninul si cofeina din ceaiul negru imbunatatesc functiile congnitive. intr-unul dintre teste, cei care au baut doua cani cu ceai s-au descurcat mai bine decat cei care au baut bauturi placebo.

Universitatea Harvard a facut, in cadrul unui studiu, teste de sange pentru a compara functiile imunitare ale celor care beau ceai negru cu ale celor care nu consuma o astfel de bautura. Cercetatorii au ajuns astfel la concluzia ca persoanele care consuma cinci cani de ceai negru pe zi au un sistem imunitar mai bun. Totodata, ceaiul ajuta organismul in lupta cu bacteriile, iar ceaiul de ghimbir este cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatoare si pentru faptul ca stimuleaza circulatia.
Ceaiul de lavanda relaxeaza corpul si mintea, iar ceaiul de busuioc are efecte sedative

RCA-Ieftin