Cod galben de caniculă în 21 de judeţe şi în Bucureşti

Capitala şi 21 de județe din Muntenia, Oltenia, Dobrogea și sudul Moldovei se vor afla astăzi și mâine sub un cod galben de caniculă. Temperaturile vor depăși frecvent 35 de grade.

Miercuri şi joi în cea mai mare parte a Olteniei, a Munteniei, Dobrogei şi local în Moldova va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor depăși frecvent 35 de grade, iar pe arii restrânse miercuri și local joi se vor înregistra temperaturi ce vor depăși 37-38 de grade. Totodată, disconfortul termic va fi unul accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Nici noaptea temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade.

În perioada imediat următoare ploile se vor semnala pe arii restrânse şi vor prefera miercuri, partea de nord şi zona montană, în special seara și noaptea îşi vor face apariția, pentru ca joi ploi de scurtă durată însoțite şi de descărcări electrice să se semnaleze după amiază și la începutul nopţii în centrul, nordul şi nord-estul ţării, precum şi la munte.