Devino voluntar pentru copiii și tinerii din centrele de plasament

Am lansat din nou apelul la voluntariat pentru urmatorul modul care va fi de 8 luni, in perioada noiembrie 2019 – iunie 2020. 
Te asteptam cu mare drag sa devii prieten al copiilor nostri minunati si sa le oferi sprijin si incurajare pe parcursul anului scolar! Te rugam sa citesti mai jos toate detaliile despre programul nostru si sa te inscrii pana la 20 august completand formularul de inscriere pe care il gasesti putin mai jos.

Proiectul „Dă-ți pasiunea mai departe” se desfășoară permanent, iar activitatea este organizată în module de voluntariat de câte 8 luni, perioada anului scolar, în care voluntarii îi vizitează săptămânal pe copiii și ținerii din centre. Înainte de a te înscrie te rugăm să parcurgi toate informațiile de mai jos pentru a întelege exact cum funcționează programul de voluntariat, cum sunt copiii cu care vei lucra, care sunt nevoile și ce activități vei face cu ei.

Cum te înscrii ca voluntar?

Procesul de recrutare presupune următorii pași simpli:

Pasul 1: Completezi formularul online de înscriere.

In formular va trebui sa completezi si  LINK-ul exact al profilului tău de facebook, nu numele (sunt mai multe persoane cu același nume). Comunicarea interna pe timpul programului de voluntariat se va face pe Facebook, in grupuri secrete unde sunt postate rapoartele de activitate la copii si toate anunturile si informatiile pentru voluntari de aceea e nevoie sa ai cont de Facebook, iar in cazul in care nu ai deja un cont activ, te rugam sa iti creezi unul daca vei fi selectat ca voluntar.

Pasul 2: Participi la training, într-o zi de sâmbătă sau duminică, timp de 8-9 ore. Vei primi informații despre copii, centre, program, nevoi, idei de lucru, documente necesare.

Pasul 3: Semnezi contracul de voluntariat. Dacă ai trecut de procesul de selecție te invităm să semnezi contractul de voluntariat și fișa de post și să participi la instructajul SSM. Înainte te anunțăm de ce documente ai nevoie pentru începerea activității. Documente standard necesare: copie CI, adeverință de la medicul de familie care atestă că ești sănătos și apt pentru voluntariat și cazier judiciar valabil. În unele județe autoritățile cer documente extra și testări psihologice.

Activitătile propriu-zise încep în luna noiembrie. Training-ul inițial se organizează într-un județ dacă sunt peste 30 de voluntari înscriși –  dacă numărul nu este atins, doritorii sunt rugați să ajute la recrutare. Toate persoanele înscrise până la 20 august vor primi mail de ADMIS-RESPINS până la 31 august. În plus, dupa trimiterea formularului de înscriere veţi primi automat în câteva minute mail de confirmare a înregistrării formularului şi răspunsurile pe care le-aţi dat. Vă rugăm ca în ambele cazuri să verificaţi şi folderul de SPAM/BULK. E posibil ca e-mailul (atât cel de confirmare automată cât şi cl de la noi de ADMIS-RESPINS să ajungă acolo.)

Dacă nu aţi primit e-mailul automat de confirmare înseamnă că a apărut o eroare şi formularul nu s-a trimis. Asta se întâmplă de regulă atunci când complletaţi formularul de pe telfon. Vă rugăm ca în această situaţie să comppltaţi şi trimiteţi din nou formularul, însă de pe laptop sau calculator.

Dacă nu aţi primit până pe 31 august niciun răspuns de la noi (nici mail de ADMIS nici de RESPINS) vă rugăm să ne scrieţi un mail pe:

  • voluntarbucuresti@ajungemmari.ro – daca aplicaţi ca voluntar în Bucureşti sau Ilfov
  • voluntarinational@ajungemmari.ro – dacă aplicaţi ca voluntar în celelalte judeţe în care lucrăm

Precizaţi în mail numele complet şi judeţul pentru care aplicaţi.