Diferenta reala dintre sex si dragoste

sex-dragoste-diferenta

Diferenta reala dintre sex si dragoste. Cu totii ne punem sigur intrebarea ce este sexul si ce este dragostea si care ar fi diferenta reala intre ele.
La prima vedere, spunem ca exista cel putin o diferenta si exista. Daca stam sa ne gandim: sexul este fizic si dragostea implica emotii. Diferenta reala dintre sex si dragoste.

Si acum daca stau personal sa analizez rapid relatiile din trecut, care au fost relatii de sex si care de dragoste? Casatoria este o relatie de sex sau de dragoste sau ambele?

Diferenta reala dintre sex si dragoste. Fara indoiala ca poti face sex fara dragoste! Dar ai parte de dragoste adevarata fara sex, cum este, oare?

A face sex se rezuma doar la atractia fizica si la incercarea de a-ti implini necesitatile fiziologice, in timp ce a face dragoste inseamna a fi receptiv la dorintele sexuale si emotionale ale partenerului si a le acorda mai multa atentie decat celor proprii. “Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta”, spunea Emanuel Swdenborg. Din aceasta perspectiva, impreunarea a doua trupuri nu inseamna numai potolirea dorintei erotice, ci reprezinta o daruire totala din partea a doi oameni.

Diferenta reala dintre sex si dragoste. Atunci cand faci dragoste, nu mai arzi de nerabdare sa treci peste “jocurile amoroase” (preludiul) de dinaintea actului sexual in sine, ci adori sa le savurezi. In timpul actului sexual, nu te gandesti sa termini cat mai repede, ci iti doresti sa prelungesti acele clipe. Iti doresti sa le transformi in momente unice. Dupa consumarea actului sexual, nu te grabesti sa-ti aprinzi tigara, ci ai vrea sa tii cat mai multe persoana respectiva in brate si sa te contopesti cu ea. Si poate chiar sa reiei totul de la cap… Nu te grabesti nici cu avalansa de cuvinte, caci stii ca tacerea de dupa este delicioasa. Ea inseamna uniunea intru totul si suplineste stridenta cuvintelor.