Editorial Cristina Corpaci: Prostimea care contează eliminată din prostie

Cristina Corpaci

Editorial Cristina Corpaci: Am asistat în ultimele zile, mai ales în weekend-ul ce tocmai s-a încheiat la scene cu clienți disperați care au fugit la piață să cumpere de-ale gurii pentru iarna lungă, căci piețele se vor închide, pentru că spune GCS (grupul de comunicare strategică), piețele adică tarabele cu mâncare sunt focare de covid. Pe de altă parte, am auzit scenarii cu pereți sparți în piețe :((:))) de râsu-plânsu ca oamenii să-și vândă cultura de 1 an și să recupereze banii băgați în agricultură și să aibă să pună și ei o pâine pe masă. Eu nu îmi imaginez cum să atentezi la bunul cel mai important al românilor, respectiv mâncarea.

În primul rând marea greșeală a Guvernului chiar acum la început de campanie este că atacă clasă muncitoare – prostimea și nema VOT pe 6 decembrie. Și pe bune acum? Nu era la logica tuturor să pună un gardian să ia temperatura și niște dezinfectant la intrare decât să ia pâinea de la gura sutelor de mii chiar spre milion că trimiți tu agricultorii acasă. Pe de altă parte, în sectorul 4 la Băluță au fost date în folosință în această toamnă 2 piețe nou-nouțe mai șmechere ca majoritatea supermarketurilor împuțite.

Despre spitale că sunt focare de infecție nu le mai închide nimeni și poate nu ar strica să se reamenajeze stadioane și alte locații care să ajute la tratarea bolnavilor.

Într-o țară cu elevii încuiați cu cheia în dormitor să facă școală, cu profesori testati încontinuu, cu producători umiliți, cu muncitori lăsați fără pâine, medici obosiți și parlamentari și guvernanți somnanbuli, am spune că se vor naște monștri.