Editorial Cristina Corpaci: Vacanță mare cu final prelungit

Cristina Corpaci

Eram în primăvară când scriam despre cât de depășiți eram toți cu tot ce se întâmpla cu școlile în plină pandemie. Erau avansate scenarii nenumărate cu privire la finalul anului școlar, la ce se va întâmpla cu examenele naționale, cum se vor acorda diplomele. Dumnezeu a plouat cu soluții și azi aproape am uitat ce-am trăit în urmă cu 2-3 luni.

În câteva zile ne vom trimite iar copiii la școală și incertitudinea există! Nu mai zic că orice decizie va fi luată, comentarii vor exista. Sunt avansate atât de multe scenarii, încât părinții, profesorii și elevii simt că trăiesc coșmarul vieții. Și bun noi cu ce-am greșit că nimeni nu-și asumă nimic?, spun elevii.

Azi mai mult ca oricând, informația circulă rapid prin rețelele de socializare, toți avem acces la informații, dar prea multe informații neclare. Până la urmă ce vor cei care țin volanul în mână? Să ne plimbe prin toate curbele periculoase, să ne amețească, să ne vină rău și să ne dăm jos din mașină (asta se traduce prin plecarea din țară)?

Culmea e că și cei care sunt la volan au copii și primesc sfaturi de la consilieri și cei din echipă și stau și mă întreb de ce pregătirile se fac mereu pe genunchi când înțeleg că am primit să facem mese mari și să fim noi civilizați, mai ales când este vorba despre copiii noștri care vor prelua mai departe exemplele.

Aici e vorba că atunci când prinzi volanul îți place să fii tu în față și ce lași în urmă ce mai contează? După motto-ul trăiește clipa, aleșii vorbesc de bine și noi tot rău trăim.

PS: Nu mai votați proști!

editorial de Cristina Corpaci