Familia soţului meu mă urăşte, dar sunt ok cu asta

Sweet in love couple dreaming of their future; Shutterstock ID 160939187; PO: today.com

Sweet in love couple dreaming of their future; Shutterstock ID 160939187; PO: today.com

Familia soţului meu mă urăşte, dar sunt ok cu asta. Atunci când alegi să te măriţi cu un om, trebuie să fii conştientă că te măriţi între ghilimele, fie spus şi cu familia lui.

Povestea de mai jos este relatată de o femeie, pe care o numim Sophia.

În primii doi ani de relaţie, relaţia mea cu părinţii lui Luca a fost perfectă. Mama lui şi şi cu mine eram destul de apropiate, petreceam ore în şir împreună, inclusiv vacanţele le făceam împreună.

Atunci când sora iubitului meu s-a reîntors acasă, lucrurile s-au schimbat brusc.

Mă obişnuisem cu ideea să fiu tratată ca pe tânăra familiei, lucrurile au decurs perfect normal, chiar ideal.

Tensiunea a început de Crăciun, când eu şi Luca ne-am dus acasă la părinţii lui, unde era şi sora lui. Drama a fost atunci când pisica noastră s-a jucat cu bijuteriile lui Sarah şi am fost acuzată că i le-am luat eu.
Ea i-a spus lui Luca că eu sunt interesată de banii familiei şi că faptul că mănânc dezordonat sunt o sociopată.

După insultele pe care le-am trăit, la câteva zile, Sarah i-a trimis un email lui Luca în care a ataşat şi o scrisoare de mână cu privire la nemulţumirile pe care ea şi părinţii ei le aveau cu privire la mine.

De atunci a trecut un an de când eu şi părinţii lui Luca nu mai vorbim, însă m-am obişnuit cu acest lucru.

În schimb, eu şi Luca suntem foarte apropiaţi de familia mea şi primim suficient suport din partea lor.
Am petrecut mult timp alături de soţul meu discutând despre cum aş putea să le reintru din nou în graţie, am fost deschisă să îi vizităm de sărbători, însă răspunsul lor a fost că îl aşteaptă doar pe el, fără mine.

Dacă este să dau un exemplu, dimineaţa când mă trezesc mă uit la Luca, nu la mama lui. Atunci când servesc un parhar de vin, o fac cu soţul meu, nu cu tatăl lui.

În lumea modernă, se întâmplă ca familiile să fie în alte ţări, iar acest lucru face ca vizita familiei să fie destul de rară.
Mai degrabă mă înţeleg bine cu prietenii cu care ne vedem şi mai des. Părerea mea este că nu trebuie să te focusezi neapărat să fii bine cu părinţii lui, mai ales dacă nu vă vedeţi atât de des.