Farmecul oglinzilor în designul interior

Nu există nicio altă piesă decorativă sau de mobilier care să se poate ridica la nivelul unei oglinzi bine alese! Această banală bucată de sticlă face camerele mici să pară mari, camerele întunecate să pară mai luminoase și, mai presus de orice, ne permite să ne admirăm neîncetat.

Oglinzile transformă complet orice cameră, dau luminozitate și pot schimba un decor simplu într-unul spectaculos. Totodată, ele dau dinamism, fac ca obiectele să capete noi semnificații și reflexii. Dacă nu vă deranjează să aveți în aceeași cameră mai multe oglinzi, puteți să realizați o adevărată „zonă artistică”, care să creeze jocuri de lumini sau să pună în evidență un alt obiect de decor. O colecție de oglinzi de mici dimensiuni, de forme și mărimi diferite, poate deveni punctul focal al unei camere, întrucât acestea pot crea un puzzle sau un tot unitar.

Camerele înalte beneficiază de pe urma oglinzilor verticale, în timp ce încăperilor lungi le face mult mai bine o oglindă pe orizontală.

Oglinzile pot deveni prețioase piese de decor dacă le încadrați în rama potrivită. Dacă amplasați mai multe oglinzi într-o singură încăpere, încercați să păstrați în privința ramelor aceeași tematică, același material, sau cel puțin, aceeași culoare. O ramă colorată este foarte potrivită pentru o casă decorată în stil vesel sau o casă cu mulți copii. O ramă bogată în detalii sculptate, accentuate cu nuanțe aurii, poate completa o sufragerie de lux, în care mobila din lemn masiv este omniprezentă. Cu o ramă albă de formă ovală, oglinda poate deveni un obiect de factură romantică.