Importanța vaccinării la început de sezon

Autoritățile fac din nou apel la populație să respecte măsurile de protecție sanitară pentru a limita cât mai mult posibil răspândirea virusului. Ministrul sănătății,

Nelu Tătaru, a atras astăzi atenția asupra importanței vaccinării populației împotriva gripei sezoniere, astfel încât să nu se suprapună epidemia noului coronavirus cu una de gripă. El a precizat că au sosit deja primele doze de vaccin pentru categoriile vulnerabile în care vor fi incluse și cadrele didactice.

,,Noi am achiziționat trei milioane de doze de vaccin antigripal. Primele tranșe au venit de pe 15 septembrie, au fost distribuite DSP-urilor și medicilor de familie. Dincolo de categoriile de risc cunoscute, intenția este, în această toamnă și începutul iernii, în funcție de evoluție, să extindem și la personalul didactic, urmând să evaluăm evoluția din școli în această perioadă.

Noi avem în acest an contractate trei milioane de doze cu posibilitatea de a contracta încă un milion. Anul trecut au fost doar un 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal plus 500.000 de doze care s-au găsit la liber în farmacii pentru restul populației., a spus Nelu Tătaru.