Iohannis: Sunt de părere că în 14 septembrie şcoala trebuie să înceapă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că, în opina sa, şcoala trebuie să înceapă la data de 14 septembrie, iar în cazul unei creşteri a infectărilor cu SARS-CoV-2 „s-ar putea apela un timp scurt la metode care au mai fost folosite, învăţământul online sau Săptămâna Altfel”.

„Este evident că foarte multă lume îşi pune întrebarea ce facem, deocamdată experţii, epidemiologii spun că se poate începe anul şcolar şi eu sunt de părere că în 14 septembrie şcoala trebuie să înceapă. Dacă, Doamne fereşte, creşte numărul de persoane care au fost detectate cu acest virus sau dacă creşte neaşteptat numărul persoanelor internate la Terapie Intensivă, sigur că s-ar putea apela un timp scurt la metode care au mai fost folosite, învăţământul online sau Săptămâna Altfel, care există ca şi structură în anul şcolar. Dar eu sper să nu fie cazul să ajungem acolo” a afirmat şeful statului.

În context, Iohannis a vorbit de importanţa opiniei experţilor.

„Noi am sperat, dacă ne amintim cu toţii, acum poate două luni de zile, să ajungem cât de curând să avem sub 100 de cazuri noi pe zi, dar, din păcate, lucrurile au luat cu totul şi cu totul altă turnură şi din vina unor politicieni şi iată că ne confruntăm cu o medie de peste 1.000 de cazuri zilnic. Chiar dacă este puţin mai greu de acceptat, asta este evoluţia epidemiei. Trebuie să fim realişti, trebuie să fim pregătiţi şi trebuie să luăm măsurile atunci când avem toate datele şi aceste date şi căile de urmat, sigur că ne sunt indicate în primul rând de experţi”, a adăugat preşedintele.