7 lecţii de viaţă de la Maica Tereza

Maica Tereza ne-a învăţat atât de mult lucruri prin predicile, viaţa şi activităţile ei. Ea este cea mai mare sursă de inspiraţie pentru dragoste altruistă.

1. Începe cu casa ta şi cu ceea ce ai aproape

Nu ai nevoie să mergi prea departe pentru a face sacrificii pentru cei nevoiaşi. Poţi face paşi mici şi să faci ceva între limitele tale, pentru comunitatea în care trăieşti sau pentru zonele din jurul tău.

2. Ai nevoie de un fundament personal solid

Ai nevoie de concentrare şi determinare atunci când te decizi să faci ceva pentru alţii şi să schimbi situaţiile. Vor fi momente când te vei confrunta cu eşecul şi este posibil să ai îndoieli de sine, dar puterea ta interioară te va ajuta să rămâi puternic.

3. Zâmbeşte mereu şi iubeşte-i pe ceilalţi

Maica Tereza zâmbea mereu şi iubea pe toată lumea, chiar şi în timpurile cele mai grele. Avem nevoie să învăţăm că indiferent de problemele cu care ne confruntăm, trebuie să le confruntăm cu zâmbetul pe faţă şi să mergem mai departe.

4. Nu îi judeca pe alţii, iubeşte-i

Nu se cuvine să judeci oamenii, toţi sunt diferiţi şi fiecare are alte calităţi. Iubeşte şi respectă oamenii aşa cum sunt.

5. Înţelege importanţa iertării

Iertarea ne ajută să ne eliberăm şi să mergem mai departe. Până nu facem asta, nu vom putea să înaintăm pe calea noastră. Iertarea este foarte importantă şi ar trebui să fim plini de compasiune şi să iertăm. Aceasta ajută şi la cultivarea smereniei.

6. Adoptă o cauză bună

Ca membru al societăţii, ai o relaţie de umanitate cu alţi membri ai clanului uman. Nu trebuie să îţi dedici tot timpul serviciului societăţii. Asociază-te cu o cauză şi lucrează în direcţia ei.

7. Arată simpatie pentru oamenii mai puţin norocoşi

Ar trebui ca niciodată să nu te mândreşti de situaţia ta. Mulţumeşte, în schimb, stelelor că te-au binecuvântat cu noroc. O schimbare în privinţa averii poate afecta pe oricine, oricând. Ai nevoie să arăţi simpatie pentru cei mai puţin norocoşi.