Minciuni despre alimente pe care trebuie să le ştii

Fructe si legume

Fructe si legume

Minciuni despre alimente pe care trebuie să le ştii. Iată câteva lucruri pe care merită să le ştii

Toată lumea ar trebui să mănânce cereale

Grâul este cea mai mare sursă de gluten din dietă. Noile studii arată că un număr tot mai mare de oameni au devenit intoleranţi la el. Grâul poate contribui la o serie de simptome precum cele digestive, oboseală, probleme la intestine, etc. Cu cât este consumat mai puţin, cu atât este mai sănătos pentru organism.

Cafeaua nu este bună

Cafeaua conţine antioxidanţi. Studiile arată că băutorii de cafea sunt mai puţin predispuşi la dezvoltarea bolilor grave. Totuşi, asta nu înseamnă că 5 cafele pe zi, băute regulat, te vor feri de toate problemele.

Dacă nu eşti pasionat de cafea află că ceaiul verde are cam aceleaşi beneficii.

 Carnea nu este bună

Studii recente demonstrează faptul că, carnea roşie neprocesată nu creşte riscul bolilor cardiovasculare sau al diabetului. Este o vagă asociere cu cancerul, dar mai mult pentru că ea este gătită excesiv.

 Cea mai bună dietă are grăsimi puţine şi mulţi carbohidraţi

Deşi recomandată de nutriţionişti, acest tip de dietă s-a dovedit în repetate rânduri ineficientă.

Odată cu aceste diete numărul de persoane care au luat mult în greutate a crescut. Se pare că efectul a fost invers decât cel dorit.

Uleiurile rafinate şi cele vegetale sunt sănătoase

Anumite studii arată că grăsimile polinesaturate reduc şansele bolilor de inimă. Din acest motiv a crescut consumul de uleiuri vegetale precum cel de soia, floarea-soarelui sau porumb.

Este important de ştiut că sunt diferite tipuri de grăsimi polinesaturate, preponderent Omega 3 şi 6. Omega 3 se regăseşte în peşte şi la animalele ierbivore, iar Omega 6 – acizii graşi