Noi restricții începând de luni

De luni, 9 noiembrie, toate școlile vor trece în sistemul online, circulația va fi restricționată în timpul nopții, iar magazinele se vor închide cel târziu la ora 21:00. Masca este obligatorie în spațiile publice în toată țara, iar activitatea instituțiilor și a firmelor va fi organizată astfel încât să se evite aglomerarea transportului public. Vânzarea în piețele închise va fi suspendată, iar reuniunile cu prilejul unor sărbători, aniversări și petreceri sunt interzise. Acestea sunt câteva dintre măsurile asumate azi noapte de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și discutate anterior într-o ședință de guvern la care a participat și președintele Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis: Școlile să treacă toate în online, angajații, și din public, și din privat să treacă la telemuncă, peste tot unde este posibil magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 9:00, circulația pe timpul nopții trebuie restricționată, petrecerile, și cele publice, și cele private trebuie interzise, târgurile și piețele trebuie închise, portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară.

Noile măsuri restrictive ar urma să intre în vigoare chiar de la începutul săptămânii viitoare, a explicat, la rândul său, premierul Ludovic Orban.
Ludovic Orban: Solicit tuturor miniștrilor, tuturor conducătorilor de instituții fermitate și angajament maxim în transpunerea lor în practică, pentru că este fundamental ca instituțiile să fie un exemplu, să fie imobilizate la maxim în aplicarea acestor reglementări.
În ceea ce privește alegerile din 6 decembrie, șeful statului crede că democrația poate funcționa doar prin votul liber al cetățenilor, chiar și în momente dificile cum este acesta.