Opinie Cristina Corpaci: A fi sau a nu fi special! Sunt banii cea mai bună răsplată?

Cristina Corpaci

Dacă nu v-ați dat seama încă din titlu, da este vorba despre pensiile speciale și tărăgăneala asta de ani de zile! Practic iluzia asta că vor binele țării și au un cârlig de preț de care să se lege, pentru aleși este cel mai la îndemână mod de PR și imagine bună. Dar e greu ca un parlamentar pe persoană fizică să miște ceva având în vedere că dansul se face pe același disc de ani de zile.

România are, în prezent, 9.500 de beneficiari de pensii speciale, iar pensia medie pentru aceştia este de aproximativ 9.600 de lei în timp ce pentru cei aproximativ 4,9 milioane de pensionari din sistemul public pensia medie este de 1.500 de lei, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

În prezent bugetul alocat de către Senat pentru pensiile speciale ale foștilor parlamentari este de 18,2 milioane de lei în 2021 iar la Camera Deputaților efortul anual este de aproximativ 36 milioane de lei. Totodată, 870 de foști parlamentari primesc pensie specială.

Mai exact, statul plătește LUNAR suma de 114 milioane de lei pentru 9.463 de pensii speciale, adică peste 11 miliarde de lei anual. 

Cât costă drumurile să construim de banii aștia? sursa: BURSA

  • Finalizarea proiectării şi licitarea execuţiei lucrărilor pentru construcţia Autostrăzii Ploieşti-Braşov (6,5 miliarde de Lei, fără TVA, conform S.F. din 2010)
  • Autostrada A8, Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni (aprox. 311 km) – 36 miliarde de Lei, cf. M.G.P.T.;
  • Autostrada A7, Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani – Suceava – Siret (421 km) – 8,2 miliarde de Lei, fără TVA, conform analizei multicriteriale;
  • Autostrada A13, Braşov – Bacău (160 km) – 8,8 miliarde de Lei, fără TVA, conform MGPT;
  • Autostrada A13, Sibiu – Braşov, în continuarea secţiunii Braşov-Bacău (125 km) – 7,1 miliarde de Lei, fără TVA, conform MGPT;
  • Drum expres Craiova – Piteşti (loturile 3 şi 4) – 1,3 miliarde de Lei, fără TVA, valoare de atribuire a contractelor;