Opinie Cristina Corpaci: Copiii la catedră, adulții la colț cu mâinile sus

Cristina Corpaci

Opinie Cristina Corpaci: Încep direct cu subiectul și anume că tot ce se petrece în această perioadă cu învățământul nu e neapărat rea intenție, ci prostie nerealizată sau avem de-a face cu oameni depășiți de situația în care se află.

În lumea în care vedetele se fabrică în câteva săptămâni, copiii sunt deja trend-setter pe rețele de socializare, trăim vremea în care google și wikipedia sunt de bază, este tare greu să fim conservatori și mergem pe educația clasică.

Dacă știi să lucrezi în marketing online, să ai idee despre promovare, fler și să-ți placă ce faci, vechile cărți sunt de umplutură. Nu o spun eu, ci statisticile care arată că în vremurile noastre cu cât ai mai multe studii, cu atât ești mai prost plătit. Sau, de altfel, avem în față personaje care ne fac legi și umblă cu studii fictive care să le umple CV-ul.

Nu indemn la ignorata școlii clasice, dar profesorii trebuie doar să înțeleagă că ei trebuie să fie mereu deasupra elevilor și nu să le închidă gura cu note proaste dacă se simt depășiți de situație.

Și normal că părinții până să plece copilul din casă sunt responsabili pe ceea ce numim educație, planuri, maniere, mod de a gestiona timpul și copiii lor să se joace cu folos.

Pentru că tehnologia a avansat atât de mult, copiii au ajuns să-și instruiască adulții, evident lucru greu de acceptat de un om matur. Să vorbim despre ciocnirea generațiilor e prea puțin spus, este razboiu de-a dreptul. Copiii au mândria lor că își învață părinții și de aici e doar un singur pas până la dorința de preluare a controlului. La fel, de întâmplă și cu profesorii. Practic, aici este examenul profesorilor și al părinților în fața copiilor.