Opinie Cristina Corpaci: Coronavirus veni, vici pe noi toți

Ce e diferit la coronavirus față de alte boli ucigașe în istoria omenirii? Informația online care circulă cu viteza taifunului. Informațiile curg, curiozitatea crește, publicul devine captiv și dependent de Update-uri. Sunt solicitate noutăți în timp real, iar instituțiile publice se conformează!

Un virus este periculos și noi toți știm asta, având background de la jurnalele tv (presă), transmise cu detalii de la specialiști.

Să vorbim despre cât de expusă la infecția cu CORVID-19 este omenirea în acest moment, nu facem față, deoarece informațiile circulă prea repede pentru a avea timp să le punem la cap la cap. În tot acest haos, se strecoară și fakenew-uri care vin să condimenteze o stare globală, care este deja prăjită spre arsă. O stare de panică o avem toți muritorii!

Ce s-a întâmplat cu adevărat în China, știm doar din presă și luăm de bun acest lucru, însă nu trebuie să uităm și de porția de senzațional adăugată la fiecare știre în parte.

Am vorbit cu români din Italia, care erau liniștiți chiar dacă în presa românească s-a scris că este alertă de #coronavirus. Situația de acolo părea mai gravă la noi, decât o știau italienii în realitate despre ei.

În România, chiar de Dragobete, țin minte că au fost situații în care românii s-au dus să-și facă provizii. Ca-n bancul ăla: De Dragobete, românii nu au știut ce să facă și au tăiat porcul. Ei de data asta, s-au dus la magazin să cumpere pungi cu mălai și alte provizii, dar nu săpun și dezinfectanți. Și nici la farmacii nu am auzit să fie buluc!

Dacă economia mondială, economia Chinei trebuia frânată, ei bine s-a reușit cu succes. CORVID-19 și-a făcut perfect treaba, iar consecințele unei crize mondiale le vom suporta noi toți cei peste 7 miliarde de muritori.

El este Coronavirus și ne-a învins cu propriile arme: informațiile rapide pe care le luăm de pe rețelele de socializare, din online. Considerăm că, deținem controlul, dar în realitate, foarte puțini pot vorbi despre CORVID-19: dacă există un tratament funcțional, care sunt șansele ca un pacient fără probleme medicale să moară, etc.