Opinie Cristina Corpaci. COVID se flutură la Suceava

Am văzut zilele trecute documentarul Colectiv și mi-am reamintit de microbii care colcăie prin spitalele din țară, plus mafia din cadrul conducerii (vezi cazul Malaxa, în perioada managerului Florin Secureanu, care potrivit DNA, a șutit 2 milioane de euro). Vorbesc încă la prezent, căci în urmă cu două luni am tot făcute diferite vizite pe la spitalele din București, spre exemplu la spitalul Sfântul Ioan este mai rău ca într-un grajd.

Situația la majoritatea spitalelor din țară pare scăpată de sub control, iar acest virus COVID 19 este exact un uragan care strică tot.

Bun, am văzut manageri demiși prin țară de când cu acest COVID, dar la Suceava la domnul Flutur (PNL la putere), care apropo a fost testat pozitiv cu acest virus chinezesc, este o situație atipică. Păi luni pe 23 martie, domnul doctor manager Mircea Macovei a luat virus și a fost adusă în loc potrivit presei locale, doamna Doina Ganea, care nu a știut ce să facă și marți a chemat toți doctorii la control, invocând un ordin de ministru. Bun, dar cum să chemi doctori la grămadă la coadă să-i ții aproape 2 ore aiurea așa haotic? Plus că, marți seara în timp ce secretarul de stat Nelu Tătaru se afla chiar la Suceava, aflăm că 3 persoane de acolo au murit în aproximativ același timp.

JALE! Miercuri dimineața, MS dă un comunicat frumos prin care explică proceduri de la Suceava și nimic despre managementul de acolo. Nu are cum așa ceva, mă revoltă situația! Mai trec câteva ore bune, ca Nelu Tătaru să ne spună că managerul a fost demis. OK, a fost demis, dar să ne gândim că în acest timp din 14 morți, jumătate sunt de acolo. Cine răspunde pentru haosul de acolo, pentru doctorii infectați, pentru morți???

Noi nu am învățat nimic de la episodul #Colectiv când răniții au murit din cauza bacteriilor din spitalele dezinfectate cu produse Hexipharma necontrolate de nimeni.

Dacă nu am fost în stare să gestionăm situația a câtorva zeci de răniți, cum se va gestiona această criză în care Doamne Ferește vom fi câteva zeci de mii? Alelulia, nici lingurița și nici icoanele nu ne vor proteja, căci virusul a atacat și bisericile.