Opinie Cristina Corpaci: Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau. Nu a strigat cine trebuia ,,capul ministrului îl vrem!”

Cristina Corpaci

Opinie Cristina Corpaci: Au fost strigăte nenumărate prin care s-a cerut demisia ministrului educației în AJUN de an școlar, însă nu a strigat cine trebuia. Da, nu este nicio surpriză că-n România nu există opoziție de-adevăratelea sau nu există o autoritate care să-și asume un demers și să-l ducă la bun sfârșit. Ceea ce văd eu în ultimii ani sunt doar pase lente ca-n meci de tenis de amatori.

  • Președintele Consiliului Național al PSD Vasile Dîncu spune că pregătirile au început mult prea târziu, au fost făcute pe fugă și le-a lipsit coordonarea și viziunea. Astfel că mâine cursurile vor începe sub semnul incertitudinii. El consideră că Monica Anisie ar trebui demisă:
    – Şi copreședintele USR PLUS Dacian Cioloş consideră oportună o demisie de onoare, întrucât, susținea el, ieri, nu avem nicio certitudine că școlile se pot deschide în siguranță, iar acesta este un motiv serios pentru a spune că Monica Anisie a eșuat la Ministerul Educației.
  • Tudor Chirilă a cerut demisia ministrului, însă în zadar.

Bine, bine, o demitem, dar cei care cer asta cu disperare de ce nu vin cu un plan paralel clar?

Opinie Cristina Corpaci: De 16 ani de când sunt jurnalistă știu că se iau știrile aproape cu copy-paste în care se vorbește despre faptul că se deschid școlile, însă multe sunt șantiere sau că sunt cu wc-ul în fundul curții și noi vorbim despre conexiune șa internet și tablete. Oh, ce ușurare să ne dăm așa în stambă, dar cei care solicitați demisia, eu vă susțin, dar vin și eu la rândul meu și vă întreb, dacă o dați jos pe Anisie eu cu cine să votez?