Opinie Cristina Corpaci: Excavatorul și mașina de găurit sunt viața mea

Cristina Corpaci

Oricum faci, nu e bine! Românul s-a obișnuit să stea la pândă cu bormașina sau cu excavatorul să facă zgomot și să mai găurească/sape câte ceva, fără a realiza sau construi un lucru util.

Ieșirea lui Iohannis privind deschiderea școlilor era așteptată mai ceva ca o nuntă, unde toate babele stăteau la poartă ca să vadă mireasa și să dea din fugă cu comentarii. Dacă cineva își imaginează că un ministru sau un președinte va face curățenie în toate odăile de la țară, se înșală grav. Este același lucru ca și cum ministrul de finanțe ar trebui să vină în casa fiecăruia dintre noi să ne facă bugetul. Da, corect, că depindem și de felul în care suntem conduși de la vârf, dar hai să fim serioși, că trebuie ca fiecare dintre noi să ne organizăm intern pentru a da roade.

Un președinte sau un ministru nu are timp ca să se ocupe în detaliu de școli și vorbim despre faptul că la nivel local sunt pe culori politice, sunt oameni care nu și-au făcut treaba niciodată și sunt pe funcții de cel puțin 10 ani. Am fost încercați în 2020 de acest virus COVID-19 care ne-a aruncat pe toți în necunoscut. Brusc, părinții s-au trezit asistenți ai învățătorilor și că în loc de colegii de la serviciu erau colegi cu învățătorii copiilor și în același timp trebuia să-și facă și jobul, plus treburile casnice. Slavă Domnului că anul a fost încheiat cu bine, dar ce ne facem că la mijlocul lunii septembrie, elevii vor fi nevoiți să stea de acasă sau să meargă la școală, în bănci. Nu vreau să-mi aduc aminte de școlile cu wc-ul în curte, care nu au apă și nu îi iau apărarea lui Iohannis, dar cu ce este vinovat președintele unei țări că un primar nu are chef să facă străzi, să tragă apă și gaze în localitatea pe care o manageriază? Cum se vor întoarce elevii în asemenea școli în care apa nu curge la robinet sau mai bine zis, domnilor primari cum țineți localnicii dvs în case fără apă și canalizare?

Și da, scenariile pe culori privind începerea noului an școlar sunt comentate pe culori politice și pe interese. Pânda cu excavatorul pe la colțuri nu face decât să ne îngroape, pentru că schimbarea și modificările vin de la o muncă de echipă. Deci, dacă fiecare și-ar face treaba pe zona lui, lucrurile ar avansa, dar românului îi place să sape sau să găurească.