Opinie Cristina Corpaci: Învățământul e la pământ și nu elevii sunt vinovați. Ei sunt copii

Cristina Corpaci

Opinie Cristina Corpaci: Nu vreau să arunc eu vina pe cineva acum despre cât de primitiv funcționează sistemul de învățământ în anumite școli și licee. Nu e cazul să găsesc eu vinovați și dacă i-aș găsi nu aș avea ce sa fac cu ei.

Să începem cu gospodăriile noastre ca să ne fie clar despre cum trebuie să punem problema. Du-te în 10 apartamente și apoi vei înțelege de ce e vorba despre oameni și modul în care înțeleg ei să gospodărească.

Un director plictisit de viață și un profesor nu ar trebui să mai continue în acest sistem. Suntem o țară a UE, avem fonduri europene la dispoziție, există modalități de a găsi sponsori, sunt fundații care se ocupă de donații, etc.

Ce lipsește unui director sau unui profesor să creeze condiții elevilor și să-i determine să învețe și să le arate calea cea bună? Sunte câteva calități pe care ori le-au pierdut, ori nu le-au avut vreodată: ambiția, determinarea, implicarea, voința și dragostea pentru meserie.

Tu ca profesor nu ești egalul elevului, deci nu îi poți cere aproape nimic la schimb, tu trebuie să oferi, fără pretenții, necondiționat.

A fi profesor nu înseamnă să ai un job acolo, ci o carieră, este o misiune de formare a viitorilor profesioniști, oameni, etc.

Notele mici sau mari de la examen ale elevilor nici nu pot fi comentate, atât timp cât profesorii care predau elevilor obțin și ei la rândul lor note de trecere, dar nu asta e cel mai grav, ci faptul că mulți nu știu să scrie corect. Aleluia!