Opinie Cristina Corpaci: Până la Dzeu te mănâncă Sfinții și mori în biserică

Cristina Corpaci

Nu puteam să trec cu vederea moartea îngerașului de la Suceava ucis fără voie în timpul botezului. Știu că mor oameni zilnic, dar aici se potrivește vorba aia ,,Până la Dzeu te mănâncă Sfinții” și dacă apuci Sfinții, că la 40 de zile a murit după ce a fost scufundat în ligheanul sfințit.

Ritul ortodox este pentru mine inaccesibil. Am fost botezată în biserica ortodoxă, dar nu sunt practicantă. Nu pot să cred că Dzeu este adeptul sacrificării și explic acum la ce mă refer. Cunosc destul de bine și ritul catolic și aici obiceiurile au fost umanizate, iar preoții vin mai mult în sprijinul credincioșilor. Perioada postului a fost adaptată la vremurile noastre la catolici, pe când la ortodocși mult sunt multe lucruri greu de respectat. La nunți și botezuri, slujbele sunt prea lungi și costisitoare, la ortodocși și am văzut și riscante, un bebeluș a murit.

Poate, oare, clerul bisericii ortodoxe să ia inițiativă în acest sens să creeze condiții bune și să atragă mai mult oamenii spre religie, cu slujbe mai scurte, onorarii mai mici?

Reacția Bisericii după ce bebelușul de la Suceava a murit în urma botezului. Recomandările de botez ar putea fi schimbate

Mereu am asistat la glume că orașele țării sunt pline de biserici, farmacii și bănci, dar de fapt e o realitatea tristă că nu putem avea spitale, școli, centre pentru cultură și nevoiași, piețe românești.

Ar putea oare preoții să coboare și la credincioși, într-o zi?