Opinie Cristina Corpaci: Sindicatele din educație dorm, profesorii urlă în șoaptă

Opinie Cristina Corpaci: Salariile mici ale profesorilor și lipsurile din învățământul din România sunt vechi, de când se știu și pare că deși sindicatele din educație ar trebui să găsească soluții, lucrurile nu se mișcă deloc în direcția bună. Nu am ajuns ca-n 2010, când salariile au retezate, însă 2020, cadrele didactice au rămas cu buza umflată, adică majorarea a fost doar un ambalaj cu un interior gol.

Sindicatele din educație sunt fără număr, iar leafa merge, timpul trece. Nu este suficient să te declari nemulțumit, acționează! Școala online părea să miște lucrurile într-o eră a prezentului, dar degeaba bate vântul schimbării, dacă rădăcinile groase înfipte bine țin copacii bătrâni pe poziție.

Am aflat că: ,,Federația Sindicatelor Libere din Învățământ susține că există riscul ca deschiderea noului an școlar să fie pusă sub semnul întrebării. Asta dacă Guvernul nu va majora salariile din educație de la 1 septembrie, cu 14%. FSLI își exprimă indignarea față de decizia executivului de a amâna această creștere salarială, în condițiile în care nu s-a vorbit nicio clipă despre imposibilitatea de a fi acordată.” și ce zic: FRUMOS, dar faceți ceva concret, căci nu va face Guvernul nimic pentru voi.

Dragi profesori, dacă nu vă mai simțiți apărați, schimbați-vă sindicatul sau nu mai cotizați, nu puteți plăti pentru ceva nu se întâmplă. Dacă voi nu sunteți un exemplu pentru elevii voștri, cum și de la cine vreți să învețe lucruri?