Cum sa te speli corect pe par

sampon spalare Cum sa te speli corect pe par Cum sa te speli corect pe par sampon spalare

Poate pare o ca o lectie pentru cei care vor sa devina hairstylisti, insa este important ca atunci cand ne spalam pe par sa avem grija si de pielea capului.

Samponul se aplica cu varful degetelor si nu cu unghiile pentru a nu rani pielea capului, care este extrem de delicata.

Dupa ce se samponeaza pielea capului, cu ajutorul buricelor degetelor se efectueaza un masaj usor avand rol de regenerare a firului de par, dupa care se aplica samponul si de-a lungul firelor de par.

Apa trebuie sa fie potrivita la spalat.

Apa calda deschide porii firului de par, in timp ce cea rece ii inchide. Vara mai ales, zonele cele mai expuse transpiratiei sunt cele de la aflate la ceafa sau dupa ureche. Samponati bine aceste zone si clatiti din abundenta.

Pentru o clatire eficienta a parului, jetul de apa cu care se clateste parul trebuie lasat sa curga de la radacina spre varfuri, tinand parul aplecat in fata si ulterior, tot de la radacina la varfuri, dar lasand de data aceasta capul pe spate.

Alegeti totodata sampoanele cele care nu degreseaza parul in mod excesiv, impiedicand astfel secretia uleiurilor naturale ale parului.

Balsamul de par nu se aplica niciodata la radacina firului de par, ci incepand de la nivelul urechii in jos. Dupa ce ati aplicat balsamul, inainte de a-l lasa sa actioneze, intindeti-l uniform trecand usor prin par un pieptane cu dintii rari.

Spam blocat