Șase paradoxuri cu care se confruntă femeile de afaceri

Sunt ambițioase, au ceva de spus, sunt muncitoare, tolerante, altruiste, de încredere sau forțează nota, sunt agresive, nepoliticoase, egoiste, individualiste și superficiale? Toate acestea definesc cele șase paradoxuri cu care se confruntă antreprenoarele din întreaga lume. Este concluzia femeilor antreprenor din România și Israel, care participă la un forum pentru descoperirea a noi oportunități de afaceri.

Cele șase paradoxuri

  1. Dacă femeile nu își doresc să obțină mai mult, nu vor progresa. Pe de altă parte, dacă ambiția lor este exacerbată, pot fi privite greșit, ca fiind agresive.
  2. Dacă femeile nu își exprimă punctul de vedere în cadrul unei întâlniri, vor trece neobservate. Când intervin și întrerup, pot fi percepute ca nepoliticoase.
  3. Dacă femeile nu își aleg mentori bărbați, le va fi mai greu să avanseze profesional. Atunci când o fac, această relație poate fi interpretată de cei din jur ca fiind cu implicații sexuale.
  4. Dacă femeile nu negociază salariile, riscă să fie subevaluate. Când negociază, par că forțează nota.
  5. Dacă femeile își ajută colegii, comportamentul lor poate fi perceput ca fiind firesc și nu sunt recompensate pentru asta. Dacă refuză să ajute, riscă sa pară egoiste și individualiste.
  6. Dacă femeile nu au o familie, pot fi privite cu neîncredere și cu suspiciunea că sunt prea tinere pentru a conduce. Dacă au o familie, le este pus sub semnul întrebării angajamentul pentru job.

Deși pare greu, sunt foarte multe femei care au reușit să își construiască propria afacere și chiar au ceva de spus în lumea de business. Comunitatea antreprenoarelor s-a extins la nivel mondial, iar acestea se ajută în dezvoltarea afacerilor pe care le conduc.

Se întâmplă și la noi. Femeile antreprenor din România și Israel s-au întâlnit, ieri, la București. A fost pentru prima dată când o delegație de femei de afaceri din străinătate a vizitat România.

Spam blocat