Unde gresesti cand iti vopsesti parul?

 

Cand vine vorba sa facem pe hairstylistul pentru ca nu avem destule resurse de timp pentru o vizita la salon sau pur si simplu credem ca o putem face chiar noi in propria locuinta fara a ne mai usura portofelul, in aer plutesc cateva greseli fatale pentru parul nostru. Afla care sunt acestea si cum poti „sterge” complet ideea unui posibil esec.

Cele mai frecvente greseli pe care obisnuim sa le facem cand vine vorba de vopsirea parului nostru sunt:
1: Culoarea parului va fi ca aceea de pe pachetul de vopsea

Rezultatul final nu coincide cu cel pe care il vezi pe cutia de vopsea mai niciodata. De ce? Pentru ca depinde de culoarea naturala a parului tau. Foloseste intotdeauna tabelul de culori de pe spatele cutiei, unde poti analiza usor care va fi culoarea pe care o va dobandi parul tau la final.

2: Incepi vopsirea fara a face un test de alergie la produs

Multe dintre noi nu dam foarte multa atentie notei de pe produse sa facem un test al alergiei produsului, pentru a observa ce reactie are asupra parului si a pielii noastre.

Aplica putina vopsea chiar pe ceafa sau dupa ureche. Alergia fata de crema coloranta poate fi sub forma de iritatie, mancarime si chiar pierderea parului. Testul ar trebui efectuat cu 1-2 zile inainte de vopsirea totala.

3: Vopsirea fara a face un test al culorii

Vopsirea parului in totalitate fara a face un test initial este o gresela „fatala”, pe care o poti face cand vine vorba de parul tau.

Cea mai buna varianta este sa alegi o suvita subtire de par de deasupra gatului, care poate fi ascunsa usor, unde sa testezi culoarea si sa vezi rezultatele. In acest mod te vei scuti de o eventuala dezamagire.

4: Neprotejarea pielii si a hainelor in momentul vopsirii

Vopseaua de par poate lasa pete greu de inlaturat de pe hainele si pielea ta, de aceea in momentul vopsirii este indicat sa-ti acoperi umerii cu un prosop pe care in mod sigur nu-ti doresti sa-l mai folosesti in alte scopuri. Cel mai indicat ar fi sa incerci sa bagi marginile prosopului in gulerul bluzei pentru a fi sigura ca acoperi toata zona si numai capul si gatul sunt expuse.

Obiectul „must-have” al acestei operatiuni in afara de vopsea sunt cu siguranta manusile. Doar nu iti doresti maini pictate, nu?

 

 

Spam blocat