Ilinca şi Alex Florea s-au calificat în finala Eurovision 2017

Ilinca şi Alex Florea s-au calificat în finala Eurovision 2017 Ilinca şi Alex Florea s-au calificat în finala Eurovision 2017 Yodel It 665x250

România s-a calificat în finala Eurovision.

Alte ţări care au luat punctaj de calificare sunt: Bulgaria, Belarus, Croația, Ungaria, Danemarca, Israel, Norvegia, Olanda, Austria.

Artiștii care au cântat joi în cea de-a doua semifinală Eurovision 2017 au fost, în ordinea intrării în scenă: Tijana Bogićević (Serbia), cu „In Too Deep”, Nathan Trent (Austria), cu „Running On Air”, Jana Burceska (Macedonia), cu „Dance Alone”, Claudia Faniello (Malta), cu „Breathlessly”, Ilinca și Alex Florea (România), cu „Yodel It!”, OG3NE (Olanda), cu „Lights and Shadows”, Joci Pápai (Ungaria), cu „Origo”, Anja (Danemarca), cu „Where I Am”, Brendan Murray (Irlanda), cu „Dying to Try”, Valentina Monetta și Jimmie Wilson (San Marino), cu „Spirit of the Night”, Jacques Houdek (Croația), cu „My Friend”, JOWST (Norvegia), cu „Grab The Moment”, Timebelle (Elveția), cu”Apollo”, Naviband (Belarus), cu „Story of My Life”, Kristian Kostov (Bulgaria), cu „Beautiful Mess”, Fusedmarc (Lituania), cu „Rain Of Revolution”, Koit Toome & Laura (Estonia), cu „Verona” și IMRI (Israel), cu „I Feel Alive”.

În finala de sâmbătă deja au fost calificați 10 artiști din prima semifinală, și anume reprezentanții următoarelor țări: Republica Moldova, Grecia, Suedia, Portugalia, Polonia, Armenia, Australia, Cipru, Azerbaidjan, Belgia.

Sâmbătă vor intra automat reprezentanții „Marelui 5” — Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie — și ai țării gazdă, Ucraina. Eurovision 2017 are loc la Kiev și se desfășoară sub sloganul „Celebrate Diversity” — „Celebrăm diversitatea”.

Ilinca şi Alex Florea, în semifinale la Eurovision 2017. România intră în competiție pe poziția 5, în prima parte din cea de-a doua semifinală, alături de  Serbia, Austria, Macedonia, Malta, Olanda, Ungaria, Danemarca, Irlanda, San Marino, Croaţia, Norvegia, Elveţia, Belarus, Bulgaria, Lituania, Estonia si Israel.

Fanii din cele 18 ţări repartizate în a doua semifinală şi cei din Ucraina, Franţa şi Germania decid, alături de juriile de specialitate, cine va merge în Marea Finală.

În această seară, fanii (cu exceptia celor care locuiesc in Romania) vor putea vota Yodel It! de până la 20 de ori de pe același număr de telefon, sau prin aplicatia de pe siteul oficial al concursului: www.eurovision.tv.

Semifinala Eurovision va fi comentată, pentru telespectatorii TVR, de Liana Stanciu, Radu Andrei Tudor şi Sonia Argint Ionescu.

Ieri, reprezentanții României și cei ai celorlalte țări care evoluează în a doua semifinală Eurovision au sustinut show-ul pentru juriu. Recitalul, chiar daca nu a fost transmis în direct, a contat la fel de mult pentru calificare ca și semifinala din această seară, întrucât spectacolul a fost votat de juriile de specialitate din 21 de țări, votul lor contând în proporție de 50%, la fel ca cel al publicului.

La repetiţia de ieri am avut o intrare târzie pe tun si, pe deasupra, mi-au căzut şi căştile. Aş fi putut să le fixez din nou în ureche, dar nu s-ar fi văzut ok pe scenă. Mă bucur insă că la show-ul unde juriul a punctat, a ieşit totul perfect”, a declarat Alex, după încheierea show-ului pentru juriu.

M-am simţit foarte bine pe scena. A fost primul contact cu sala plina la Eurovision Song Contest, dar presiunea publicului şi faptul că juriul ne urmărea fiecare mişcare m-a ajutat să îmi controlez toate emoţiile şi să susţin cea mai bună performanţă de până acum” a mărturisit Ilinca.

Spam blocat