Povestea lui Coco Chanel. De la orfelinat, la o afacere de milioane

Povestea lui Coco Chanel. De la orfelinat, la o afacere de milioane Povestea lui Coco Chanel. De la orfelinat, la o afacere de milioane coco chanel

Povestea lui Coco Chanel. De la orfelinat, la o afacere de milioane. Gabrielle (Coco) Chanel s-a născut în 1883, la Saumur. Însă creatoarea a susţinut întotdeauna că a văzut lumina zilei zece ani mai târziu, în 1893, la Auvergne. La numai şase ani, Gabrielle îşi pierde mama. Tatăl rămâne cu cinci copii pe care îi abandonează curând în grija rudelor. Fetiţa află încă din copilărie că în viaţă trebuie să se descurce singură. Simplitatea vestimentaţiei călugăriţelor din orfelinatul unde soarta o aruncă până la urmă e decisivă pentru viitoarea creatoare care va rămâne fidelă crezului de a crea haine comode şi elegante.

Povestea lui Coco Channel. De la orfelinat, la o afacere de milioane. Gabrielle devine Coco în timpul unei scurte cariere de cântăreaţă de cabaret, între 1905 şi 1908. În 1912 îl întâlneşte pe Arthur „Boy“ Capel care o ajută să-şi deschidă un magazin de hai­ne la Paris. Adevărata lovitură vine însă la sfârşitul anilor 1920, în timpul Marii Crize, când, tot cu ajutorul lui Capel, deschide primul său boutique celebru, pe 31 rue Cambon. Coco Chanel devine prima creatoare care introduce jerseul în lumea modei.

Povestea lui Coco Chanel. De la orfelinat, la o afacere de milioane. În 1922 lansează celebrul parfum „Chanel nr. 5“, devenit şi rămas cel mai profitabil produs al firmei.

În paralel, în 1925, Coco îşi pune semnătura pe jacheta care devine un simbol al casei de modă şi, un an mai târziu, pe „micuţa rochie neagră“.

În 1931, Chanel e angajată de Samuel Goldwin care-i oferă un milion de dolari pentru a îmbrăca starurile hollywoodiene printre care se numără Katherine Hepburn, Grace Kelly, Elizabeth Taylor şi Gloria Swanson.

Povestea lui Coco Channel. De la orfelinat, la o afacere de milioane. Astăzi, costul mediu al unui costum Chanel este de aproximativ 5.000 de dolari şi poate fi cumpărat de la magazinele Chanel sau din alte magazine selecte.  Chanel a fost şi a rămas o firmă care a considerat că preţul mare al produselor puse în vânzare va face ca design-ul perfect al hainelor să fie admirat la adevărata lui valoare.

Și un trailer de film!

Spam blocat