Cum s-au schimbat coafurile femeilor în ultimul secol

Cum s-au schimbat coafurile femeilor în ultimul secol. Din 1920 si pana in prezent, coafurile femeilor s-au transformat complet.

Cum s-au schimbat coafurile femeilor în ultimul secol. In 1920, femeile isi purtau parul bob mediu, scurt cu bucle.

In 1930, parul era inca scurt, dar bobul elegant nu mai era la moda. in schimb buclele erau in voga si nicio doamna eleganta nu iesea din casa fara ele.

In anii 1940, bretonul era fie prins cu agrafe de par intr-o parte, fie lasat liber sa acopere un ochi ca in cazul actritei Veronica Lake., care poarta numele de breton „peek-a-boo”. Cocul este un sul de par rulat strans la baza capului, chiar pe ceafa. Partea din fata a parului este lasata libera si de obicei are carlionti, suvite si onduleuri.

Coafurile specifice anilor ’50 anuntau inceputul unei perioade de redresare economica si de schimbare sociala. Construirea unui look conservator era o necesitate in decada anilor ’50, insa dinamica timpurilor le conferea femeilor siguranta de a face o schimbare.

Coafuri anii ’60: Parul bufant era una dintre cele mai raspandite coafuri in perioada anilor ’60. Aceasta frizura presupune maximum volum pe calota capilara. Coafura bufanta purta Jacqueline Kennedy si Brigitte Bardot.

Tunsoarea pixie era populara in randurile femeilor muncitoare. Parul scurt era foarte comod de ingrijit, nu necesita mult timp pentru aranjare dar in acelasi timp arata foarte modern. Promotoarele acestei frizuri erau actritele Audrey Hepburn si Mia Farrow.

In anii ’70, coafurile erau in tendintele modei coafurile filate, bogate, cu volum si breton. In articol va prezentam cateva variante de coafuri din anii ’70 din care va puteti inspira si alege una potrivita pentru un eveniment deosebit: nunta, petrecere sau o seara speciala.

Anii ’80. Coafuri voluminoase, maxi, parul uns pe spate si multe tunsori scurte elegante ne amintesc de acele vremuri, cand accentul se punea mai mult pe imaginea unui rocker sau a unei femei de afaceri. La acea data femeile doreau sa iasa in evidenta prin machiajul strident dar si imbracamintea la moda, dar se foloseau si de accesorii stralucitoare: cercei mari, bentite, esarfe, clame, lanturi si alte decoratiuni care le facea sa arate elegante, sa iasa din anonimat.

Anii ’90. Perioada anilor ‘90 a reprezentat o explozie de stiluri, anii tunsorilor scurte sau medii, care necesitau mai putin timp pentru aranjare: pixie cuts, bob, tunsorile marinaresti, soldatesti, parul ras. Parul lung era fie drept, fie ondulat si incadra fata ca o rama, cu suvite separate spre fata, in scari.

Anii 2000: Un melanj de stiluri preluate din anii trecuti si imbunatatite de imaginatia fiecarui hairstylist: coafura anilor ‘60, cu varfurile ridicate, cu breton sau carare, coafura sauvage a anilor ‘80, devenita o coafura naturala, cu bucle dezordonate, un look foarte sexy, parul drept, cu radacina ridicata si multe altele.

Tunsorile scurte sunt extrem de naturale, iar pentru cele mai nonconformiste dintre noi tundorile asimetrice, puse in evidenta de culori, sunt un must have.