Cât de des trebuie să-mi spăl părul?

Cum ştii cât de des trebuie să-ţi speli părul în funcţie de tipul lui? Vorbim despre părul cu fir gros sau subţire, drept sau ondulat, culoare, zona în care locuieşti, tipul de păr, jobul pe care îl ai, de anotimp, şi lista poate continua!

În funcţie de toate criteriile enumerate mai sus, nu ar strica să-ţi consulţi hairstilistul, ca să ştii cât de des să speli părul. De cele mai multe ori, specialiştii recomandă ca părul să fie spălat de două ori pe săptămână, cu excepţia celui cu firul subţire. În afară de spălat,  contează şi ce tip de şampon foloseşti. Şi reclamele la şampoane curg încontinuu. Potrivit unei estimări, industria şamponului, în special cea organică şi naturală, este în creştere.

Desigur că, nu este o regulă de spălat părul. Dacă, de exemplu, foloseşti zilnic produse de styling, atunci trebuie să îţi speli părul mai des. Dacă locuieşti într-un mediu poluat, atunci trebuie să speli părul cam la două zile.

Părul spălat cât mai des este de bun augur la anumite persoane, pentru că părul are nevoie să fie curăţat ca să poată respira.

Persoanele care au părul des şi aspru, pot să-şi spele părul o dată pe săptămână. Până la urmă, fiecare ar trebui să-şi cunoască părul, chiar cu ajutorul specialiştilor, şi să-i acorde îngrijirea necesară.