google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Destiut.com - informatii de ultima ora

Cât se lasă bacşiş la coafor

Cât se lasă bacşiş la coafor. Ca şi în alte ţări şi la noi, se obişnuieşte să laşi un bacşiş la salonul de înfrumuseţare. Dar cât trebuie să laşi? Poate că sunt momente în care te întrebi dacă ai lăsat prea mult sau prea puţin la coafeză, dar cât ar fi trebuit să laşi ca toată lumea să fie mulţumită?

Un tuns sau un vopsit. Dacă vă aflaţi la salon şi plănuiţi să lăsaţi un procent de 20 la sută, ar fi mai bine să întrebaţi la recepţie, spune Clara Leonard un hairstilist din Marea Britanie. Mulţi stilişti preferă numerar separat care nu va fi impozitat.

Un breton rapid: multe saloane aproape nu percep bani pentru breton, mai ales dacă sunteţi clientă fidelă. Şi vă întrebaţi în acest caz cât ar trebui să oferiţi bacşiş, un hairstilist spune că o atenţie oricât de mică este binevenită.

Un coafat acasă: atunci când aveţi o petrecere importantă sau un eveniment cum e nunta şi chemaţi hairstilistul acasă, bacşişul corect ar fi 20 la sută în numerar, din valoarea bonului.

 

Serviciu făcut de un prieten: dacă sunteţi printre norocoşii să fiţi tuns sau coafat de o prietenă, bacşişul normal ar fi de 30 la sută, spune un stilist.

În cazul în care nu vă place tunsoarea: sună ciudat şi cu siguranţă nu mai merită niciun ban să plătiţi, însă aţi putea trata cu el să vă repare greşeala. Atunci corect ar fi să daţi un bacşiş de 15 la sută din valoarea bonului.

 

Client nou, transformare: Puteţi lăsa clasicul bacşiş de 20 la sută sau o sumă pe care o consideraţi voi.

Spam blocat