google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Cat de mult par este normal sa iti cada zilnic cristina corpaci, trucuri, stiri, destiut, utile, informatii, noutati, ce este Destiut.com | trucuri, lucruri utile

Cat de mult par este normal sa iti cada zilnic

par-cadere-par

Cat de mult par este normal sa iti cada zilnic. Firul de par depinde de o hranire corespunzatoare a foliculului: cu oxigen si nutrienti (proteine, vitamine si minerale). In cazul in care acesti nutrienti nu ajung la folicul, radacina poate slabi, se produc dereglari in producerea de sebum, apar probleme precum parul uscat sau matreata, sau parul poate incepe sa cada.

In mod normal, o persoana pierde, in medie, pana la 50-100 de fire de par pe zi. Acestea vor fi inlocuite de fire noi, car vor creste din acelasi folicul. In cazul in care pierderea este mai mare de 100 de fire, probabil ca te confrunti cu o problema. Daca problema persista, mergi la un medic dermatolog pentru a ti se stabili diagnosticul si pentru a urma tratamentul corespunzator.

Cat de mult par este normal sa iti cada zilnic. Ce poti face?

• Primul pas pe care trebuie sa il faci cand ai observat caderi masive de par este sa te duci la un medic dermatolog. Informeaza-l in legatura cu antecedentele familiale, cu tratamentele pe care le urmezi (daca este cazul) si cu tipul de alimentatie. Medicul poate stabili diagnosticul numai in urma discutiei sau poate sa-ti recolteze o bucatica din pielea capului pentru investigatii.

• Asigura-te ca ai o alimentatie cat mai sanatoasa, mai diversificata si mai bogata in proteine, vitamine si minerale.

• Fa-ti analizele la sange periodic. Acestea vor stabili daca exista o lipsa de vitamine sau fier in organism. De multe ori, alimentatia nu este suficienta si este nevoie sa-ti iei vitaminele, mineralele si fierul in forma medicamentoasa.

• Asigura-te ca samponul tau nu iti irita scalpul. Pentru mai multa siguranta poti folosi un sampon pentru bebelusi care are o formula mult mai blanda.

• Evita pe cat posibil sa-ti vopsesti parul, sa folosesti fixativ, spuma si orice substanta chimica ce il poate afecta. Este recomandat sa iti lasi parul sa se usuce singur, fara a folosi uscatorul. Daca, totusi, este absolut necesar, foloseste-l la cel mai mic nivel. Aranjeaza-ti parul abia dupa ce s-a uscat pentru a evita ruperea firelor.

• De cele mai multe ori, caderile de par sunt temporare si, odata cu inlaturarea cauzelor, parul se regenereaza si isi revine la grosimea de dinainte. Totusi, caderea parului este un semn pe care corpul tau ti-l transmite si care nu trebuie ignorat. Poate ascunde probleme mult mai grave si care merita intreaga ta atentie.

Spam blocat