Despre cafea, cu dragoste. Buna la toate

cafea boabe

Eu pot vorbi despre cafea fara oprire si o fac doar cu dragoste. Am descoperit-o la varsta de 10 ani. De la 17 ani, o beau zi de zi, momentan si 2 pe zi. Avem o relatie buna de 21 de ani, cu alte cuvinte.

Cafeaua, aroma de cafea imi da energie, starea zen, surasul de care am nevoie. In afara de faptul ca o beau, am descoperit ca este perfecta si in cosmetice, tratamente, etc.

Am scris materiale care ajuta parul sa se regenereze, dar si corpul.

Vopseste-ti parul cu cafea!

Masca de cafea si zahar! Iti face tenul fin si iti inchide porii

Cum sa te vopsesti rapid si fara vopsea

Istoria cafelei

Cu peste 1000 de ani in urma, in Kaffa, cunoscuta acum sub numele de Etiopia, Kaldi a observat ca pana si caprele cele mai batrane erau la fel de sprintene ca si iezii dupa ce mestecau fructele unui anumit arbust.

Kaldi i-a vorbit despre acest lucru staretului de la manastirea din localitate, care a decis sa experimenteze planta si a constatat ca „fiertura” obtinuta din aceste fructe ii ajuta pe calugari sa nu adoarma in timpul rugaciunilor.

Comerciantii venetieni au adus cafeaua in Europa in 1615, insa au existat numerosi opozanti care si-au manifestat reticenta fata de cafea in mod fatis, numind-o „inventia amara a Satanei”, clericul local a condamnat-o, iar controversa a fost atat de mare incat s-a solicitat interventia Papei Clement VIII. Din fericire, acesta a hotarat sa guste bautura si i-a placut atat de mult incat si-a dat aprobarea papala.

Spam blocat