Experimentul unei jurnaliste. 6 luni fara sampon

parul fara sampon

Din ce in ce mai multi oameni si in special femile au mari probleme cu parul. Ori prea uscat, ori prea ars, prea fragil ori cu scalpul iritat, matreata, cojite si altele, parul a devenit o problema de sanatate pe care multe persoane incearca sa o acopere prin tot felul de tratamente.

Povestea unei jurnaliste si rezultatele experimentului.

De doar sase luni am incetat sa mai folosesc sampon. Totul a inceput ca un scurt experiment cand editorul meu m-a intrebat daca as fi in stare sa incerc metoda “fara chimicale” timp de o luna in ianuarie. Am fost de acord cu rezerve, si, impreuna cu o colega, am plonjat cu capul inainte intr-o lume alternativa extrema a ingrijirii parului. Experimentul nostru s-a materializat in acest articol: “Experimentul fara sampon.” In timp ce colega mea a renuntat repede, eu am continuat sa-mi “spal” parul cu bicarbonat de sodiu si sa-l conditionez cu otet de mere.

Nici nu visam ca voi ajunge sa fac acest lucru. Nu am avut practic nevoie de nicio perioada de adaptare, ceea ce cred ca este obisnuit pentru cei care au un par foarte bogat, sau care se spala de cel mult doua ori pe saptamana. Cel mai greu pentru mine a fost sa depasesc pragul psihologic si sa suport mirosul de sos de salata in par sub dus in timp ce-mi turnam otetul pe par. (Nu va faceti griji – se evapora imediat si nu ramane deloc mirosul pe par.)

Spam blocat