Ce se întâmplă cu tenul tău dacă nu te demachiezi

Ce se întâmplă cu tenul tău dacă nu te demachiezi. O jurnalistă de la Daily Mail a fost propriul cobai într-un experiment, de o lună, timp în care s-a machiat în fiecare zi, fără a se demachia înainte de culcare.

Anna Pursglove a observat cum tenul suferă modificări chiar de la o oră la alta, cât timp este machiat. Anna povesteşte că la duşul de dimineaţă s-a spălat pe faţă doar cu apă, fără a mai folosi alte produse de demachiere – un lapte demachiant, o loţiune tonică, etc. Aplica apoi machiajul peste resturile din ziua anterioară.

Un expert în fotografia 3D a ajutat-o în acest proiect al ei. Dacă la început avea tenul cu ridurile normale pielii şi vârstei sale, la 40 de ani, la final s-a îngrozit.

După o zi în care nu s-a demachiat, Anna a observat că pielea ei este cu mult mai uscată şi deja avea câteva bubiţe.

În zilele următoare genele i s-au lipit încât abia mai dechidea ochii şi îi era greu să mai aplice rimelul.

În cea de-a 10-a zi a experimentului, Anna s-a trezit că are un ochi umflat. Pielea îi era şi mai uscată, ridată, îmbâcsită de praf şi fard, avea şi acnee. Fondul de ten i se crăpa pe faţă, iar buzele avătau ca ale unui bolnav la pat.

La finalul experimentului, rezultatele au fost înfiorătoare. Tenul ei îmbătrânise cu 10 ani în doar patru săptămâni.

Fotografiile realizate de expert plus analiza tenului la microscop au arătat că pielea ei a avut foarte mult de suferit. A pierdut elasticitatea, a devenit mai ridată, i-a dat un aer îmbătrânit şi obosit, porii i s-au dilatat şi au devenit vizibili.

Din fericire, cu îngrijirea de rigoare tenul ei îşi va reveni spre normal în câteva săptămâni. Şi nu va mai uita niciodată să nu se demachieze.