Secrete despre păr pe care stilistul tău nu doreşte să le afli

Eliminarea firelor albe nu duce la proliferarea lor

Nu există nici o dovadă ştiinţifică pentru mitul potrivit căruia smulgerea unui fir de păr alb cauzează apariţia mai multora. Dacă aveţi doar câteva fire albe, le puteţi elimina fără grijă. Până la urmă nu este nevoie să începeţi să folosiţi vopseaua prea devreme doar din acest motiv. Stilistul însă va pleda în favoarea ei.

Vopsitul acasă poate avea rezultate minunate

Multe persoane îţi vor spune îngrozite să te fereşti de vopsitul părului acasă. Totul e să ştii ce faci şi  vei avea rezultate foarte bune. Vopselele comercializate astăzi garantează acest lucru şi este verificat. Conţin ingrediente de calitate, extracte naturale şi substanţe protectoare pentru firul de păr. Procesul preparării lor este simplu, fără o chimie complicată. E obligatoriu să te fereşti de mărcile foarte ieftine, să faci testul de culoare şi, dacă respecţi instrucţiunile de pe cutie cu religiozitate, reuşita este sigură. În timp, îţi vei găsi combinaţia perfectă de nuanţe şi nu vei da greş. Dacă ai găsit combinaţia potrivită de culoare şi nu oscilezi prea mult cu nuanţele de la o vopsire la alta, acoperirea rădăcinilor este simplă şi există ustensile foarte practice cu care poţi face asta acasă. Singura problemă o pune părul închis la culoare care a fost vopsit blond deschis, de exemplu. Aici s-ar putea să ai nevoie de ajutorul celor de la salon.

Părul nu e influenţat de schimbarea şamponului

Un mit des vehiculat de stilişti este acela că părul „se obişnuieşte” cu un anumit tip de şampon sau balsam şi că acestea trebuie schimbate o dată la 6-8 luni. Nu este deloc adevărat. Dacă un produs funcţionează o dată şi dă rezultate grozave, va funcţiona la fel mereu. Schimbările sunt date de alte procese fiziologice, în special de cele hormonale, aşadar nu e nevoie să încerci ultima gamă de produse din salon pentru a rezolva problemele. S-ar putea ca dieta sau somnul să fie răspunsul.

Produsele de styling nu fac minuni

Vârfurile despicate sunt problema cea des întâlnită, la fel şi produsele care promit să o facă să dispară. De fapt, ele nu pot face nimic în acest sens. Odată despicate, firele de păr nu mai pot fi reparate cu nimic. Singura soluţie este tăierea porţiunii degradate. Poţi face asta şi acasă cu puţină practică şi, bineînţeles, dacă nu ai o coafură foarte complicată. Totul e să nu te încumeţi să tai prea mult. Câţiva milimetri sunt suficienţi.

Spam blocat