Zilele potrivite pentru tuns în noiembrie ca să îţi crească părul frumos

calendar-noiembrie-tunsori

Zilele potrivite pentru tuns în noiembrie ca să îţi crească părul frumos.

Perioada optima pentru a taia parul este cu Luna in crestere (perioada dintre Luna Noua si Luna Plina). Cu cat se apropie mai mult de Luna plina, cu atat mai bine. Parul va creste mai repede si mai sanatos. In unele tari sunt frizeri care tin cont de asta si isi fac programari pentru tuns in special in apropiere de Luna plina.

De evitat zilele cu Luna in Pesti sau Rac, chiar daca Luna este in crestere. In aceste zile, parul tinde sa fie lipsit de volum si capata mai greu forma dorita. Unii astrologi recomanda chiar evitarea spalarii parului in aceste zile.

Evita sa te tunzi pe Luna in descrestere, cu exceptia cazului in care vrei sa-ti creasca parul mai incet si sa devina mai moale si fin. De evitat in special zilele cu Luna in Capricorn, in descrestere.

Parul taiat pe Luna in descrestere, va creste mai incet, totusi daca tinem cont de semnul zodiacal pe care-l tranziteaza Luna va creste incet dar sanatos.
Zilele cu eclipse de Soare sau Luna sunt de evitat.
Zilele cu Luna Noua nu sunt recomandate pentru taierea parului.
Cand Luna se afla in Leu sau Fecioara, e cea mai buna perioada pentru tuns, indiferent daca Luna este in crestere sau in scadere. Cu precadere, Luna in Fecioara ajuta parul sa-si mentine mai mult timp forma si culoarea (in cazul vopsirii).

Zilele Leului sunt excelente, mai ales pentru coafuri moderne, sofisticate.