BLOG: Erou pentru cărți

Erou pentru cărți BLOG: Erou pentru cărți erou carti 800x533

Cum ar trebui să fie un erou pentru cărți sau pentru o carte? Iată o întrebare ușoară în aparență, dar profundă în substrat, deoarece sunt mai multe aspecte de luat în considerare, începând cu descrierea fizică și terminând cu trasarea portretului moral al personajului.

Referindu-mă  la  aceste caracteristici, trebuie să menționez că genul meu preferat de personaj principal este bărbatul frumos, brunet, cu ochi căprui, puternic, care emană masculinitate și vitalitate, și, desigur, se descurcă în orice situație. Bineînțeles că dacă bărbatul este blond, dar înglobează calitățile urmărite de mine, va fi la fel de apreciat, doar că am eu o slăbiciune pentru eroii/bărbații bruneți 🙂

Un erou adevărat trebuie să pară/să fie dur în aparență, dar sensibil și devotat în ceea ce o privește pe eroina lui.

Eroul trebuie să fie captivant, să atragă, să facă lucrurile mai simple atât pentru el, cât și pentru cei din jurul său, în special pentru partenera sa (sau cel puțin să încerce acest lucru), chiar dacă are propriile lui traume.

Îmi place eroul care își deschide sufletul (în cele din urmă) în fața femeii iubite și care o tratează cu respect și dragoste, dar este bun și cu cei din jurul său, ajutându-i și lăsându-se ajutat, dacă este cazul.

Așteptările mele de la un erou sunt următoarele: frumusețe, atât exterioară, cât și interioară, masculinitate, sprijin, altruism, eleganță. Eroul luptă pentru ceea ce își dorește și nu se dă bătut până când nu obține acel lucru sau acea ființă.

Ador să citesc/ să scriu despre eroi  ce dăruiesc flori iubitelor lor, care dansează cu partenerele lor, care le apreciază așa cum sunt, și, care găsesc interesante și fermecătoare inclusiv defectele acestora și le iubesc necondiționat, indiferent de eventualele influențe exterioare.

În opinia mea, există un erou în fiecare bărbat, doar că depinde de acesta în ceea ce privește partea dominantă pe care o lasă descoperită: cea pozitivă sau cea negativă.

Desigur că nu există perfecțiune, nici chiar în cazul eroului, însă dacă acesta deține mai multe calități decât defecte, atunci pot spune că am găsit prototipul potrivit pentru eroul meu minunat, pentru cel care îmi face inima să bată mai puternic și mă face să exclam:

-Ce bărbat! Ce erou! Eroul meu!

În concluzie, pot să afirm că îmi plac cel mai mult eroii cărților romantice, cei care  cuceresc printr-o privire, cei care știu să fie bărbați adevărați: frumoși, carismatici, cuceritori, iubitori, devotați, luptători, corecți, duri, dar și sensibili atunci când situația o impune, și care, în cuplu, dau senzația de stabilitate și prietenie înainte de toate.

Autor: Lorena Lenn. 

Spam blocat