Ce faci atunci când partenerul îți spune că te-a înșelat

Ce faci atunci când partenerul îți spune că te-a înșelat Ce faci atunci când partenerul îți spune că te-a înșelat cuplu caine 800x529

Ce faci atunci când partenerul îți spune că te-a înșelat. Când primul meu soț mi-a mărturist că m-a înșelat, am fost rănită, la pământ. M-am căsătorit pentru că așa vedeam lucrurile, eram însărcinată, dar o lună mai târziu am pierdut sarcina. După nuntă, timp de șase ani am fost abuzată verbal, mințită și manipulată. Am devenit furioasă pe mine, mi-am pierdut răbdarea, integritatea și stima de sine.

Într-un final, am ajuns la concluzia că faptul că m-a înșelat era de fapt biletul meu spre libertate. Am avut resentimente, rușine pentru o vreme, dar au dispărut pe măsură ce îmi recăpătam „eul”. Dacă scenariul s-ar fi repetat și în a doua căsnicie, cred că reacțiile mele erau total diferite. Mă gândesc acum la 14 ani, după ce am scăpat de el. Nici acum nu pot să înțeleg sentimentele de trădare, furie, durere și confuzie.

Ce aș fi făcut? Probabil că aș fi apelat la o reconciliere, l-am iubit și amândurora ne-a fost teamă de o despărțire, cu diferența că el mă jignea și m-a înșelat. Poate, dar comunicarea nu a existat între noi. Poate că aș fi apelat la un specialist în relații și cuplu să ne ajute să ne restabilim relația, doar că el nu era un om al comunicării bune.
Acum, știu sigur că, faptul că m-a înșelat a fost benefic, am reușit să mă recapăt pe mine, eul meu și să fiu puternică și să cred în mine.

Cu siguranță că orice înșelat are la bază o problemă care de multe ori nu mai poate fi rezolvată, însă merită să încercați toate căile de împăcare, inclusiv să apelați la experți în cuplu.

loading...

Spam blocat