Există sau nu învinși și învingători în cuplu

Există sau nu învinși și învingători în cuplu. Știu, mulți ar compara dragostea cu războiul unde există învinși și învingători, dar de ce să ajungi aici? Eu consier că o relație încheiată este o carte cu lecții de la care am învățat și care ne vor servi și pe viitor în relația sau relațiile pe care le vom avea.

Cu siguranță că, oamenii ar trece mai ușor prin viață dacă nu au obstacole de trecut. Din păcate, în viață avem parte de rupturi, dezamăgiri și eșecuri. De regulă, cei care rup relațiile s-ar putea considera învingători și cei care nu vor să iasă din relații ar fi învinșii. Câștigătorii pot trece mai repede peste dezamăgiri deoarece ei consider că își vor vedea de drumul lor, în vreme ce învinșii vor suferi după acea relație și se vor învinovăți, pentru felul în care a mers relația și că s-a încheiat brusc.
Cum ar fi dacă fiecare persoană care intră într-o relație, s-ar gândi la cv-ul propriul și la faptul că din acea relație va trebui să învețe lecții care să-i servească pe acest Pământ? Și atunci în acest scenari nu ar mai exista nici învinși sau învingători, ci doar persoane care își învață lecțiile și încearcă să devină mai buni.