Ce am învăţat după 1 an de abstinenţă sexuală

Ultima dată când am făcut sex a fost într-o zi de duminică. Au fost patru partide şi niciunul dintre noi nu mai puteam nici măcar să păşim drepţi. La acea vreme, chiar nu ştiam că va urma o perioadă de abstinenţă şi mai ales de 1 an. Am început să fac sex la 17 ani şi acum am 33 de ani. Am fost deschisă la oportunitatea de a avea relaţii sexuale. Cu partenerul a fost mereu amuzant să experimentăm tot felul de noutăţi în materie de sex. Nu am fost niciodată nefericită în ceea ce priveşte sexul. Au trecut patru luni de absenţă sexuală şi aproape că nu am realizat asta. Am început să fac conexiune cu viaţa mea, dacă s-a schimbat ceva în viaţa mea personală, în cariera mea că nu am avut activitate sexuală şi am decis să mai prelungesc timpul cu încă patru luni, adică un sezon.

Am cercetat ce se întâmplă ştiinţific atunci când avem relaţii sexuale. Există femei care reuşesc să-ţi păstreze propria identitate indiferent de relaţiile sexuale pe care le are, însă eu nu eram una dintre ele.

După primele patru luni de absenţă sexuală, am observat că energia îmi aparţinea în totalitate şi nu o împărţeam cu nimeni. Faptul că eram într-o relaţie şi apoi ieşeam din ea, îmi consuma timp şi eram lipsită de energie. Fiecare partener avea nevoie de afecţiune: am devenit mamă, soră, amantă, profesoară pentru fiecare partener. Este uimitor acum cât de bine mă simt că mă concentrez pe nevoile mele, pe viaţa mea şi pe cariera mea.

Lăsând trecutul la o parte, acum eu sunt cea care aleg de fiecare dată ce vreau să mănânc, ce vreau să fac cu timpul meu liber. Recunosc că îmi ignoram complet calităţile mele, acum descopăr că am chemare pentru afaceri, branding personal şi marketing. Sunt foarte bună şi sigură pe mine atunci când trebuie să iau decizii rapide, am învăţat să mă respect foarte mult şi ştiu când să spun DA sau NU. Înainte îmi era teamă să refuz şi credeam că nu sunt în stare să spun: Nu, mulţumesc!

Ultimele luni, s-au dovedit a fi extraordinare pentru mine. Acum am curajul să vorbesc deschis despre mine, am început proiecte şi am publicat eseuri despre gândirea mea cu privire la viaţă şi relaţii.

Nu bărbaţii şi nici sexul au fost adevăratele piedici pentru mine, ci eu însămi care puneam aceste lucruri înaintea propriei mele persoane.

1 an fără sex a fost pentru mine cel mai bun an: m-am redescoperit pe mine, am învăţat să mă iubesc, am avut proiecte, sunt mai hotărâtă. Cel mai mare beneficiu al acestui an fără sex, a fost că am absorbit în oasele mele puterea de a fi o creatură independentă. În consecintă, am crescut în carieră, sănătatea mea emoţională este mai puternică decât a fost vreodată.

Nu încurajez singurătatea, ci doar să ne rezervăm timp pentru noi ca să ne autocunoaştem, să căpătăm încredere în noi, să scăpăm de emoţiile nesănătoasă şi să avem curajul de a ne spune punctul de vedere.

Spam blocat