Mi-am părăsit bărbatul potrivit, crezând că pot găsi ceva mai bun. Acum am 42 de ani şi sunt singură

Mi-am părăsit bărbatul potrivit, crezând că pot găsi ceva mai bun. Acum am 42 de ani şi sunt singură. 

Eram fericită alături de Matei, mă uitam la el şi simţeam că este bărbatul cu care pot petrece tot restul vieţii mele fără probleme. E greu să găseşti sufletul-pereche, dar noi ne potriveam.
Ne-am îndrăgostit unul de altul, ne-am făcut planuri despre cum să arate viaţa noastră: să facem o nuntă romantică, să avem o casă şi copii. Totul părea atât de frumos şi uşor. Kate avea 19 ani şi credea că Matei, 20 de ani, este alesul.

După 8 ani de la petrecerea de logodnă, Kate a plecat să găsească o viaţă mai bună.

La 42 de ani, Kate are o carieră de succes, destui bani, o casă în inima Londrei, însă tânjeşte după un soţ şi o familie.

Tatăl meu m-a avertizat să nu rup logodna, dar eu credeam că pot găsi uşor un alt bărbat, mai bun decât Matei, spune ea.
Şi da, tata avea dreptate, am ajuns la vârsta aceasta şi nu am reuşit să găsesc un bărbat potrivit pentru mine, un bărbat care să mă iubească, aşa cum a făcut-o Matei.

Mă uit la cei cu familii şi copii şi văd fericirea. Îmi aduc aminte de momentele în care îmi făceam planuri cu Matei despre familia noastră şi nu pot să cred că am dat cu piciorul la fericire. Sunt conştientă că l-am pierdut pe Matei, sunt 15 ani de atunci şi el este acum căsătorit şi fericit cu familia lui.

Mulţi nu apreciem ce avem acasă şi riscăm, crezând că iarba este mai verde şi mai frumoasă în altă parte, dar sunt şanse să ne înşelăm.

Când l-am părăsit pe Matei, era înecat în lacrimi şi mă implora să nu plec, dar eram hotărâtă să caut o viaţă mai bună şi nimic nu putea să mă facă să mă răzgândesc.

Cât despre petrecerea noastră de logodnă a fost un moment de care îmi aduc aminte şi acum.
Era în vara lui 89 şi Matei m-a cerut cu un inel de diamante. Două luni mai târziu, a avut loc o petrecere cu 40 de persoane, într-o locaţie închiriată.
Anul următor, ne-am cumpărat o căsuţă mică şi duceam o viaţă modestă. Eu am reuşit să mă angajez ca junior la o revistă de femei şi Matei lucra la un centru de anvelope.
Eu am fost avansată la serviciu şi câştigam mai mult ca el, în timp ce el parcă nu făcea eforturi ca noi să o ducem mai bine. Mă uitam la prietenii noştri şi vedeam că se descurcă mai bine. Nu îl mai vedeam cu ochi buni pe Matei şi analizam ce m-a făcut să mă îndrăgostesc de el.
Bărbatul pe care îl iubeam era căutat la telefon din ce în ce mai des de altă femeie. Viaţa noastră sexuală nu mai era intensă ca în trecut. După mai multe săptămâni de nelinişte, am decis să plec, să îl părăsesc pe Matei.

Părinţii mei erau îngroziţi de faptul că îl las pe omul de care eram îndrăgostită. Tatăl meu m-a rugat să nu iau decizii bruşte şi să analizez faptul că un bărbat potrivit nu se găseşte peste tot.
M-am mutat singură cu chirie şi am dus o viaţă de răzbunare împotriva lui.

Matei a suferit foarte mult, dar după 1 an şi-a găsit iubită. După şase ani de la despărţirea de el, am realizat că am greşit.
Am aflat ulterior că Matei este din nou singur şi am crezut la o a doua şansă, însă din păcate scrisorile şi mesajele pe telefon ajungeau la fosta lui iubită.

Eu m-am mutat în Londra pentru a-mi urma cariera de jurnalistă şi Matei nu mai voia să ştie nimic de mine. L-am întâlnit pe Richard, însă el se plângea de faptul că asculta foarte des conversaţii despre Matei.
Richard era tipul aventurier, iar după 3 ani de relaţie, ne-a despărţit întrucât o lăsase pe altă femeie însărcinată.
Am decis să mă dedic mai mult gândurilor mele şi să mă gândesc ce tip de bărbat mi s-a potrivit. Singurul care mă putea asculta şi înţelege era Matei. Între timp, el s-a căsătorit cu Nicola. Eu am avut o altă relaţie de 4 ani cu Rob, un tip care îmi aducea aminte de Matei. Din păcate, amândoi trăiam cu amintirile relaţiilor din trecut şi nu puteam să avem o relaţie.
Dacă rămâneam cu Matei, acum eram o femeie căsătorită cu copii.
Poate că Matei nu era totuşi omul potrivit pentru mine. Regret doar că a trecut timpul şi nu am reuşit să îmi fac o familie.

Spam blocat