Sunt frustrat, am devenit agresiv, ce e de făcut?

Sunt frustrat, am devenit agresiv, ce e de făcut? Sunt frustrat, am devenit agresiv, ce e de făcut? aeroport 800x600

Sunt frustrat, am devenit agresiv, ce e de făcut? Agresivul înlocuieşte afirmarea de sine cu agresivitatea. Îşi exprimă gândurile şi sentimentele cu fermitate, rămâne pe poziţie în apărarea intereselor sale în mod inadecvat, încălcând drepturile altor persoane.

Manifestă lipsă de înţelegere faţă de nevoile celor din jur, intolerantă faţă de erori, atacă, ameninţă, vulnerabilizează.

Este incapabil să negocieze deschis, nu face compromisuri, câştigă forţându-l pe celălalt să piardă.

Satisfacţia se obţine cu preţul unei conflictualităţi permanente, specifică persoanei agresive.

Sentimentul de satisfacţie încercat se datorează sentimentului că-i ţine pe ceilalţi sub control, are siguranţa satisfacerii nevoilor materiale şi a obiectelor materiale dorite cu preţul unei stări de tensiune permanente.

Specifica este incapacitatea de relaxare, agresivul stă pregătit în permanenţă să atace.

Este lipsit de confort emoţional pentru că frica interioară este depăşită prin agresivitate.

Controlul anxietăţii prin acest tip de comportament agresiv se face cu consum energetic. Agresivul îşi impune să fie mereu în tensiune, este practic modalitatea de a-şi reprima temerile faţă de ceilalţi, agresivitatea sa provoacă în ceilalţi motive să-l determine să se simtă tensionat.

Agresivitatea este o formă de comportament ofensiv consumat în plan verbal sau acţional, o recţie a subiectului la o opoziţie reală sau imaginară a celorlalţi.

Spam blocat