google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Nu confunda dependenţa emoţională cu iubirea adevărată cristina corpaci, trucuri, stiri, destiut, utile, informatii, noutati, ce este Destiut.com | trucuri, lucruri utile

Nu confunda dependenţa emoţională cu iubirea adevărată

Se spune că o relaţie care se bazează pe dependenţă emoţională şi nu pe iubire, nu va dura.

Iată 7 diferenţe importante între iubire şi dependenţă emoţională!

1.De obicei oferiţi sau cereţi?
Iubirea adevărată înseamnă să oferi, nu să obţii ceva. Dacă eşti sau sunteţi preocupaţi de ceea ce veţi obţine de la relaţia voastră, atunci vă bazaţi pe dependenţa emoţională şi nu pe dragoste.

2. Partenerul este responsabil de felul în care eşti?
Dacă spui că sănătatea, fericirea şi siguranţa ta se datorează partenerului, acesta este un semn de dependenţă. Şi mai mult dacă nu ştii cum să trăieşti fără partenerul tău, eşti dependent.

3.Trăieşti în lumea basmelor
Nu ai cum să-ţi iubeşti partenerul, dacă în mintea ta ai găsit un personaj perfect de basm cu care îţi asemeni iubitul-a.

4. Ai o listă de aşteptări de la partenerul tău
Ai o listă cu calităţi fizice sau mentale pentru ca partenerul tău să te facă să fii mulţimită de relaţie? E bine să avem anumite standarde, însă dacă păstrezi toate aşteptările nerealiste de la partenerul tău ca să te simţi iubită, atunci este semn de dependenţă emoţională.

5. Vă focusaţi pe atracţia fizică sau emoţională?
Atracţia fizică este importantă într-o relaţie, dar dacă aspectul fizic contează cel mai mult, atunci eşti dependent emoţional.

6. Eşti tristă şi singură când partenerul nu este cu tine?
În cazul în care simţiţi un gol sau sunteţi neliniştită când iubitul nu este lângă tine, atunci eşti dependent de el. Este bine să îţi fie dor de el, dar atunci când eşti singură contează să fii împăcată cu tine.

7. Autocunoaşterea
Într-o relaţie trebuie să te cunoşti foarte bine pe tine şi să te accepţi aşa cum eşti. Să ştii care sunt pasiunile tale, visele şi scopurile. Dacă nu ai răspuns la aceste lucruri, atunci ai nevoie de un partener pentru a umple golul din viaţa ta.

Spam blocat