Dacă te aştepţi la o relaţie perfectă, vei fi dezamăgit

În cuplu este dificil de împărţit atribuţiile în mod egal. Relaţiile moderne în care femeia – independentă financiar, care petrece mai puţin timp la cratiţă şi mai mult la locul de muncă, aduce un echilibru. Există situaţii în care femeia câştigă mai mult decât bărbatul. Sigur că apar discuţii şi în acest caz, în care bărbatul este pus într-o lumină proastă că el câştigă puţin şi nu face nimic nici pentru relaţie şi nici pentru casă.

Sunt cel puţin patru motive care ar putea ruina relaţia:

  1. Măsori efortul tău depus şi te compari mereu cu partenerul. Făcând acest lucru, mereu vei crede că efortul depus de tine este mai mare şi treptat îţi faci un obicei să gândeşti că el nu contribuie cu nimic. Dacă aveţi obiceiuri diferite, referitor la modul de a aranja lucrurile prin casă, să puneţi la spălat, veţi avea dispute din acest motive. De fapt, duceţi o luptă şi nu o relaţie firească.
  2. Aşteptarea 50-50 din partea ta şi a lui. Fără flexibilitate şi puterea de a găsi soluţii noi şi să vă adaptaţi, nu aveţi prea multe şanse cu relaţia. Dacă eşti însărcinată, este imposibil să faceţi amândoi sacrificiu egal. El te poate ajuta la cumpărături, la lucruri casnice, însă nu dacă ai dureri, el nu ţi le poate lua.
  3. Nu vă completaţi ca o echipă. Imaginaţi-vă că sunteţi într-o barcă şi trebuie să vâsliţi amândoi în aceeaşi direcţie pentru a înainta. Fiecare trebuie să contribuie ca să menţineţi barca pe linia de plutire.
  4. Compromisul nu este soluţia. Dacă  dai ceva şi aştepţi ceva la rândul tău să obţii ceva, fără ca măcar partenerul să ştie ce anume îţi doreşti, este cu siguranţă o greşeală. O relaţie bună se bazează să fiţi amândoi generoşi şi nu să cauţi să obţii beneficii de la celălalt.